X

DOCUMENT: Motivarea CCR în Scandalul Șoșoacă

[pdf-embedder url=”https://ortodoxinfo.ro/wp-content/uploads/2024/10/HOTARAREA-nr.2.pdf”]

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Curtea Constituţională a României a publicat, luni, motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României.

În document se arată că Diana Șoș Iovanovici-Şoşoacă nu respectă valorile înscrise în Constituție și la cele la care România a aderat: „În cauză, este de notorietate faptul că, prin discursul său constant, doamna Diana Iovanovici Șoșoacă îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale. Regulile democratice se aplică tuturor cetățenilor, indiferent de calitatea lor în stat și de opțiunile politice, neputând fi tolerate manifestările și derapajele anarhice în spațiul public. O astfel de conduită aduce în discuție problema folosirii instituțiilor și procedurilor constituționale în scopul negării în final a exigențelor, principiilor și valorilor reglementate constituțional. 61.

Declarațiile publice, luările de poziții și exprimarea unor convingeri în contradicție cu valorile constituționale și cu exigențele unei societăți democratice, coroborate cu participarea la anumite evenimente publice sunt temeiuri suficiente pentru a indica faptul că doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă, în calitate de candidat la funcția de Președinte al României, pune la îndoială și desconsideră obligația de respectare a Constituției prin discursul său public referitor la înlăturarea unor garanții esențiale ale valorilor și opțiunilor fundamentale ale statului, respectiv calitatea de stat membru al UE și al NATO. Prin urmare, este evident că 15 respectarea Constituției și apărarea democrației – condiții pentru a candida la funcția de Președinte al României – sunt aspecte străine discursului public promovat de aceasta“.

Opinie separată

O opinie separată a fost făcută de judecătoarea Laura Iuliana SCÂNTEI: „Considerăm că legiuitorul a reglementat expres și limitativ cadrul legal pentru exercitarea unui contencios electoral obiectiv care permite verificarea unor condiții legale obiective si care are ca finalitate asigurarea unui proces electoral echitabil și just. Alte condiții care vizează comportamente, fapte, declarații ale unui candidat conferă contenciosului electoral un caracter subiectiv, iar procedura în cadrul acestuia nu poate fi derulată în absența cadrului legal privind un proces echitabil, cu toate garanțiile procesuale aferente acestuia, conform jurisprudenței Curții Constituționale și a Curții Europene a Drepturilor Omului“

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

5 comentarii

  1. Aceasta instituție de hoți și de borfași, numită în mod fals curte constituțională, și-a adus aminte că trebuie să apere constituția României și statul de drept, după ce România a fost vândută, transformată în colonie, fără armată, fără economie, cu un popor distrus și terorizat de către ocupantul evreu, care a obținut prin diversiune teroristă puterea, prin operațiunea teroristă din 1989 și menține la putere, prin fraudă, un partid de criminali, de hoți și de analfabeți, creat de un țigan evreu, terorist, ucigaș, trădător mason, care a aservit țara Israelului și organizaților teroriste UE și NATO, Israel stat terorist, criminal și mafiot, creat tot prin operațiuni teroriste de către sinistra familie iluminati Rotchild. Marș de aici, curte de borfași și de trădători de țară ! Aceasta bandă de trădători evrei și slugoii lor vor fi judecați și își vor primi pedeapsa cuvenită, iar poporul român va fi eliberat și România va deveni un stat liber și suveran, stăpân pe pământul și pe bogățiile lui, în vecii vecilor! !!!!

    1. La mitigul diasporei din SUA din 10 august, un reprezentant al SUA a batiut cu pumnul in masa la jandarmerie, si a cerut ca Piata Victoriei sa fie evacuata in forta. Sefii jandarmeriai au cautat sa protesteze, sa explice legate de mortii din 89, de legislatia care nu permitea, etc. etc. Dragnea nu dorea violente, nici guvernul, cu atat mai mult cu cat in spatel;e manifestantilor erau corporatii, ong-uri servici… Jandarmewria nu a avut de ales, a actionat cat mai bland in conditiile in care erau manifestani profesionisti ai violentei. Nu au fost morti, nu au fost raniti grav – in cazul reprimarii vestelor galbene: din Franta au existat morti si grav raniti. Guvernantii s-au ales cu imaginea sifonata grav.
      Ca si in cazul din 10 august, sau in cazul eratei de la referendum care l-a salvat pe Basescu, DECIZIA A VENT DIN AFARA TARII; DUPA PAREREA MEA. Diana Sosoaca a facut mai multe afirmatii „anti-semite”, care au avut rating foarte mare in ultimul timp. CIA care controla SRI-ul s-a mutat in Bulgaria, iar in Romania SRI este controlat de mosad.

  2. O asemenea tip de infierare cu manie proletara a dusmanului de clasa am mai observat-o in Romania doar in anii ’40-50 odata cu instaurarea bolsevismului in Romania! Si asta vine tocmai din partea CCR, adica institutia care ar trebui sa vegheze la respectarea Constitutiei si a drepturilor romanilor! Facand abstractie de cine este Sosoaca sau daca ne place sau nu de ea, aceasta institutie ocupata astazi de niste nulitati si slugoi mizerabili, face niste jocuri securistice de ultima spetza, calcand practic in picioare si imaginea de fatada a democratiei, singura care mai palpaie astazi in mintile romanilor si transmitand mesajul papusarilor oculti catre romani: ne pisam pe democratia voastra si facem aici ce vrem, pt ca putem! Bineinteles ca, dupa Sosoaca le va veni randul lui Simion si AUR, iar apoi oricarui roman care va avea idei sau atitudini patriotice, nationaliste si suverane! Oare cum poti sa mai ai astazi vreun gram de incredere in aceste institutii ale statului, cand de fapt singura incredere pe care o mai poti avea este cea in romanii care se vor rascula si ii vor executa pe aceste bestii dictatoriale si antihristice?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button