X

Ciolacu va rămâne în istorie ca „groparul fermelor AVICOLA”! PSD ne vinde ouă doar din Ucraina

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România riscă să rămână la mâna străinilor şi în privinţa produselor avicole din cauza mototolilor care conduc ţara. Guvernanţii se dovedesc incapabili să apere interesul fermierilor români, în ciuda numeroaselor avertismente făcute de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR). PSD vrea să cumpărăm ouă doar din Ucraina.

Presa a relatat în zeci de episoade faptul că piaţa românească e invadată cu ouă de proastă calitate importate din Ucraina şi comercializate de speculanţi la limita afacerilor de contrabandă. Câţiva oligarhi ucraineni şi alţi câţiva descurcăreţi din România profită de războiul din Ucraina pentru a face incorect profituri uriaşe.

„Efectivul de găini deținut de o singură companie în Ucraina este egal cu efectivul de găini deținut de România în toate fermele existente. Este ușor de presupus că liberalizarea comerțului ajută 2-3 companii ucrainene, nicidecum populația ucraineană”, spun cei din UCPR.

Nedreptăţiţi în propria ţară

Lupta pe piaţă e incorectă şi inegală, în defavoarea fermierilor români, iar Guvernul nu înţelege să intervină.

„Menționăm că fermierii avicoli din Ucraina folosesc doar tehnologiile standard de creștere, fără implementarea tehnologiilor europene. Conform studiului realizat de RSK ADAS Ltd în luna Martie 2024 la solicitarea AVEC (Asociaţia Procesatorilor și Comercianţilor de Carne de Pasăre din țările UE), costul de producție pe kg de carne de pasăre, în baza legislației actuale și viitoare privind protecția mediului – Directiva IED, bunăstarea animalelor, sănătatea animalelor și siguranța alimentelor, duc la creșterea costului de producție în UE cu 37,5% față de costul unui pui standard realizat Ucraina. Aceeași situație se întâlnește și la ouă consum. Ucraina crește găini ouătoare doar în cuști vechi neîmbunătățite cu costuri de investiție  și operaționale mai mici cu cel puțin 30% față de producătorii români”, explică UCPR.

Falimentul fermelor AVICOLA, dezastru naţional

Economişti de primă mână şi specialişti din industria alimentară vorbesc despre consecinţele catastrofale ale falimentului fermelor de tip AVICOLA. Singurii care nu văd impactul devastator asupra economiei româneşti sunt tocmai cei plătiţi să ia măsurile care se impun.

„Un singur loc de muncă din sectorul de creștere a păsărilor creează alte 5 locuri de muncă în sectoare din amonte (producție de cereale, furaje combinate, transporturi, alte servicii diverse) și din aval (abatorizare, procesare, distribuție – vânzare, servicii diverse). Falimentarea fermelor din România nu va afecta doar lanțul intern de aprovizionare cu produse avicole ci și numărul de locuri de muncă, bugetul de stat, bugetele locale și bugetele altor instituții publice”, mai spune UCPR.

Mesaj pentru Ciolacu

„Guvernul României trebuie să recunoască sectorul avicol ca fiind un sector sensibil și să trateze cu mare atenție importul de produse avicole din Ucraina. Importurile din Ucraina trebuie să respecte pe deplin toată legislația relevantă a UE pentru a nu concura neloial producția internă care are costuri superioare rezultate din aplicarea acestei legislații. (…)

Până la o decizie la nivelul Comisiei UE, solicităm autorităților statului interzicerea unilaterală a importurilor de produse avicole din Ucraina, pe modelul altor state membre din vecinătatea Ucrainei”, cer crescătorii de păsări premierului Marcel Ciolacu.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Eu sunt de acord cu interzicerea ORICĂROR produse din Ucraina, dar… cine mama-lui-proces-penal îi pune pe români să CUMPERE așa ceva? Că până una-alta piața e plină de ouă românești. Aaaa, pentru că alea ucrainene sunt cu 20 de bani mai ieftine decât cele românești? Mno atunci dragilor, ce-și face omul cu mâna lui știți voi cum se numește. Eu unul sunt prea sărac să cumpăr lucruri proaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button