X

Conservatorism de tip PSD: Partidul lui TERHEȘ este căpușat de progresista Viorica Dăncilă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Viorica Dăncilă a aderat recent la Partidul Național Conservator Român (PNCR), stârnind reacții și întrebări legate de compatibilitatea sa cu valorile conservatoare promovate de acest partid. PNCR se definește ca un partid conservator atât în nume, cât și în doctrină, iar integrarea fostului premier și europarlamentar ridică semne de întrebare cu privire la consecvența acestui angajament.

În trecut, Dăncilă a fost asociată cu susținerea unor politici progresiste, inclusiv „drepturile sexuale și reproductive” ale comunității LGBT+, care includ avortul și contracepția. Acestea sunt doctrine fundamentale ale stângii politice europene, promovate în mod constant în Parlamentul European, unde Dăncilă a votat în favoarea unor rezoluții considerate de mulți drept anti-creștine.

Un exemplu notabil este votul său pentru Raportul Ferrara din 2016, care a fost criticat de organizațiile conservatoare. De asemenea, în timpul referendumului din 2018 pentru protejarea familiei, Dăncilă a fost percepută ca oponentă a inițiativei, fiind chemată la Bruxelles pentru a primi instrucțiuni să se opună acestei acțiuni.

Această alăturare a Vioricăi Dăncilă la un partid care se declară conservator a fost interpretată ca o posibilă incompatibilitate între valorile sale politice progresiste și doctrina conservatoare. În acest context, se pune sub semnul întrebării autenticitatea angajamentului PNCR față de valorile creștine și conservatoare, în special în lumina fuziunii acestuia cu Alianța pentru Renașterea Națională (ARN).

Criticii sugerează că aderarea Dăncilăi la PNCR reflectă instabilitatea convingerilor lui Cristian Terheș și ar putea afecta percepția publică asupra partidului în viitoarele alegeri. Este de așteptat ca Dăncilă să primească un loc proeminent pe listele parlamentare ale PNCR, ceea ce ridică noi întrebări despre viitorul politic al partidului și al mișcării conservatoare din România.

Av. Peter Costea a declarat în acest sens următoarele:

Mă consider un lider al conservatorismului din România. Resping cu toată convingerea noțiunea că dna Dăncilă aparține mișcării conservatoare a României. Ea aparține taberei opuse. Dar e bine să fim și precauți: PNCR își are originea, chiar dacă indirect, în PSD încă din 2019. Este nădejdea mea ca creștinii României să nu își dea voturile pentru PSD, fie în formula lui oficială, fie indirect, votând-o pe dna Dăncilă pe listele PNCR. Căci este mai mult ca sigur că dna Dăncilă va primi un loc în față pe listele parlamentare PNCR.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button