X

Va escalada conflictul dintre Iran și Israel? Iranul susține că a distrus 20 avioane F-35 israeliene

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iranul a lansat marți zeci de rachete către Israel, în ceea ce Teheranul a spus că este un răspuns la uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah și a altora, la doar câteva ore după ce Israelul a declarat că a lansat o operațiune terestră „limitată și localizată” împotriva grupării susținute de Iran în Liban.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că estimează că Iranul a tras 180 de „proiectile”. A spus că a interceptat multe dintre rachete, deși unele au aterizat la sol în Israel și Cisiordania ocupată.

Vorbind după atac, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că Iranul a făcut o „mare greșeală” și „va plăti” pentru aceasta. „Regimul din Iran nu înțelege hotărârea noastră de a ne apăra și determinarea noastră de a riposta împotriva dușmanilor noștri”, a spus el.

Îngrijorare majoră: O mare teamă pentru diplomații americani și arabi este posibilitatea ca Israelul să lovească în interiorul Iranului, potențial împotriva instalațiilor sale nucleare. Înalți oficiali din Franța, Marea Britanie, Germania și Uniunea Europeană au condamnat toate atacurile Iranului asupra Israelului, avertizând asupra unor consecințe potențial dezastruoase pentru întreaga regiune.

Președintele Joe Biden a lăudat rolul SUA în a contracara rachetele Iranului, numind atacul „înfrânt și ineficient”. El a spus că Statele Unite „suțin pe deplin” Israelul, dar administrația sa încă discută cu Israelul ce fel de răspuns ar fi adecvat.

Presa iraniană a raportat că lovitura de pe teritoriul israelian, care a fost numită răzbunare pentru moartea șefului Hezbollah Hassan Nasrallah și a generalului IRGC Abbas Nilforoushan, a avut succes. Unele publicații au raportat daune grave aduse infrastructurii militare israeliene, Israelul nu a comentat oficial această informație.

Astfel, declarația oficială a Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC), citată de agenția Tasnim, indică faptul că ținta au fost importante instalații militare și de informații din Israel. Ulterior, IRGC a clarificat că vorbesc despre trei baze militare din zona Tel Aviv.

Shafaqna a raportat că lovitura a distrus peste 20 de avioane de luptă F-35 ale Forțelor Aeriene Israeliene. Nu a precizat însă unde exact se afla baza militară afectată.

O sursă a agenției Fars  a raportat că aproximativ 80% dintre rachetele trase au lovit ținte pe teritoriul israelian, de asemenea, fără a preciza detalii.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Am vazut cam toate clipurile de pe X.com cu rachete care intr-adevar lovesc tinte in Israel, mai multi martori de la fata locului au confirmat ca e vorba de baza aeriana Nevatim, care a fost lovita de cel putin 30 de rachete. Aceasta se afla in desert si e foarte rasfirata, ramane de vazut ce distrugeri au suferit cu adevarat. Dar un lucru e sigur, rachetele iraniene au penetrat defensiva israeliana in proportie de peste 80%. Ce spun americanii, ca atacul nu e fost unul eficient, este 100% propaganda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button