X

România a câștigat 13 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie. „Ministerul Educației nu a dat un leu pentru deplasare”, acuză coordonatorul elevilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România a câștigat 13 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată (IAChO) 2024 din Indonezia, într-un concurs pentru care Ministerul Educației nu a alocat niciun leu.

Nu este prima dată când elevii olimpici sunt umiliți de Ministerul Educației și de ministrul Ligia Deca. Olimpicii internaționali la Matematică au fost ținuți o oră pe aeroport, la întoarcerea de la Tokyo, în așteptarea ministrului Educației, Ligia Deca, care a transmis ulterior că nu poate să mai ajungă, deoarece este obosită.

Acum, după rezultatul obținut de olimpicii la Chimie, profesorul coordonator acuză Ministerul Educației că nu a alocat niciun leu pentru deplasarea elevilor.

„Felicitări, dragii mei elevi! Ați arătat că inteligența, perseverența, pasiunea sunt valori care vă vor însoți mereu în viață.

Felicitări şi părinților care au cultivat în copiii lor spiritul de a nu se da bătuți niciodată, susținându-i financiar pentru a participa la IAChO, o olimpiadă care este în calendarul competițiilor finanțate de Ministerul Educației, dar care nu a fost finanțată nici măcar cu 1 leu.

Dimpotrivă, ME a tergiversat atât de mult o decizie (şi un răspuns la solicitările pe care le-am făcut în scris), încât am cumpărat biletele de avion la un preț mult mai mare, pe ultima sută de metri.

Dar despre aceste practici ale unor personaje care populează vremelnic o instituție care se ocupă de bunul mers al învățământului, am să scriu şi am să vorbesc, mai pe larg, în zilele următoare. Acum suntem fericiți şi aşteptăm cu nerăbdare să ne intoarcem acasă”, a transmis, pe Facebook, Daniela Bogdan, profesor la Colegiul Sf. Sava din București.

Potrivit acesteia, elevii medaliați sunt:

  • Dumitrascu Diana- Medalie de aur
  • Mircea Maria Ioana – Medalie de aur
  • Sălăgean Ruxandra Maria- Medalie de aur
  • Guşiță Mihnea Costin- Medalie de aur
  • Bonca Andra Teodora – Medalie de aur
  • Constantin Francesca Alexandra – Medalie de aur
  • Cumpănăşoiu Denisa Gabriela- Medalie de aur
  • Sterpu Liviu Alexandru – Medalie de aur
  • Androne Otilia Maria – Medalie de aur
  • Ioniță Alexia Maria- Medalie de aur

Dumitraşcu Diana şi Constantin Francesca Alexandra au câştigat GRAND AWARD la sectiunile A şi B.

În plus față de elevii de la Colegiul Sf. Sava, potrivit EduPedu, au mai câștigat medalii de aur Denissa Labunt de la Colegiul Național Unirea din Focșani, Alexandru Mereuță de la Colegiul Național Iași și Rialda Maria Popa, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB).

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Eu imi doresc obiectul chimie sa dispara, ca si tehnologia moderna si sofisticata distructiva de azi si daca ma gandesc si mai profund, nu doar chimia, ci si fizica si biologia, ucid planeta, iar de ele se fac vinovati chiar si acesti olimpici romani. Mi se pune un nod in gat cand citesc ca romanii sunt olimpici la robotica unde sefa prin anglia mi se pare era tot o romanca. Noi romanii chiar ne-am degenerat, inca nu mai vrem sa ne intoarcem la radacini, la natura, ne trebuie pana si IA in locul capului si trupului nostru? Omul lipsit de activitati intensive zilnice metale, fizice si biologice la propriu, se autodistruge, ADN-ul se modifica si iata ce usor se ajunge la manipulare si apoi la demonizare, sub chipul frumos al omului de azi!!!
    Eu nu ma mandresc nici cu romanca Stefania Maracineanu, care a inventat ploaia radioactiva si nebuni sunt cei care ii ridica in slavi mai departe pe Marie si Pierre Currie, de la care acum tremuram sa nu ne trezim cu bomba atomica la curul nostru, Luis Pasteur ne-a ucis bacteriile sanatoase prin hidrogenare si pasteurizare, inca aceste produse sunt lipsite de viata, sunt anorganice si asa fiind ce nu da viata, da boala mai intai, apoi chinurile, din care survine apoi si moartea. Savantii in toate timpurile lor au incercat sa puna stiinta lor mai presus de D-ZEU si toate Legile Lui divine le-au ignorat, legi care erau cele mai perfecte pt. noi, ca sa devenim co-creatori ai binelui si frumosului suprem, sa ne pastram constiinta vie si treaza, incat acum ne culegem roadele celor pe care i-am ridicat in slavi cu ovatii si urale, pt. premiu lor Nobel de 1 milion de $ (cel mai manipulator si demonic premiu). Nu mai spun de savantii de „talie mondiala” cum le place sa fie numiti, care intai au fabricat primul vaccin, apoi l-au raspandit in unele locuri din lume (mai ales in Africa), ca sa apara boala respectiva si pt. ca sa fie profitul garantat, imediat au scos pe piata ca au un vaccin care eradicheaza acea boala (ca de ex. poliomelita). Orice virus produs de mana omeneasca si stiinta lui draceasca, intai este imprastiat in lume, ca sa apara boala si apoi se propune vaccinarea. Cand se ajunge la epidemie, aceasta este calea si despre aceasta cine doreste poate citi in cele 2 volume scrise de Franz Konz – Der Grosse Gesundheits-Konz – Heilpflanze – UrMedizin, care a fost tradusa sper si in lb. romana deja. Vaccinarea este cea mai mare barbarie a secolului, exact aceasta a spus si Mahatma Gandhi si toate aceste „binefaceri” biologice, fizice si chimice, produse in laboratoare, ne slabeste si chiar blocheaza sistemul imunitar, limfatic, ne modifica genomul, ADN-ul, ca sa nu mai fim ceea ce D-ZEU a investit in noi, ci marionete ale unui sistem care incalca legile divine si chiar si pe cele umane.
    In scoli si facultati trebuie sa se invete doar ce salveaza vieti si planeta, nu ce ne distruge si pe noi si toata planeta, sub masca binelui si drepturilor mnaitatii. Aceste masti trebuie sa dispara si pt. totdeauna, ca sa fim noi suverani pe propria noastra fiinta si copii ai luminii dumnezeiesti si nu altii suverani pe noi si vietile noastre, pt. ca nu accepta ca exista D-ZEU a toate, peste toate si in toate cele…E stiut, ca cei care nu pot ajunge niciodata la D-ZEU, sa-l eliminine cum isi doresc, atunci se razbuna macar pe fiintele create de El, insa pe cei cu constiinta vie si treaza, nu ii pot elimina din Univers, pt. ca sufletul lor, tot in mainile lui D-ZEU este vesnic si nu in mainile lui „cornelus”, carora acum cei mai multi ii slujesc si aceasta pt. ca nu stiu cine este cu adevarat D-ZEU CEL VIU! – AMS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button