X

Cifrele dezastrului: Datoria externă a României ajunge la 200 de miliarde de euro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România se confruntă cu o datorie externă fără precedent, care a atins pragul de 200 de miliarde de euro, un rezultat direct al guvernărilor incompetente ale PSD și PNL. În loc să gestioneze eficient resursele financiare și să sprijine dezvoltarea economică, aceste partide au îngropat țara în datorii și au creat un sistem birocratic sufocat de corupție și incompetență.

De-a lungul anilor, guvernele PSD și PNL au permis unei caste de baroni locali să controleze administrația, menținându-și puterea prin scheme politice obscure și prin acapararea funcțiilor cheie. În loc să promoveze meritocrația și eficiența, acești politicieni au instalat paraziți incompetenți în poziții de decizie, blocând orice încercare de reformă reală. Sub această guvernare, economia a fost neglijată, iar România a devenit prizoniera unor datorii masive.

În timp ce românii se confruntă cu creșterea prețurilor și scăderea nivelului de trai, datoria externă a continuat să crească vertiginos. Guvernanții au ales calea ușoară: să împrumute masiv fără să ofere soluții pe termen lung. Investițiile esențiale în infrastructură și educație au fost sacrificate, în timp ce banii publici au fost risipiți pe proiecte neviabile sau deturnate către clientele politice.

Acest dezastru economic reflectă nu doar corupția și nepăsarea, ci și o lipsă crasă de viziune. România, în loc să prospere, se scufundă din ce în ce mai mult sub greutatea unui sistem guvernamental nefuncțional și a unei datorii pe care generațiile viitoare vor fi nevoite să o suporte.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button