X

Fermierii, lăsați baltă de autorități în calea inundațiilor: „De 11 ani știam c-o să vină năpasta, dar nu s-a făcut nimic!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sute și sute de hectare sub ape, drumuri blocate, gospodării distruse de inundații, cam asta este imaginea în zona comunei Foltești, județul Galați, acolo unde fermierii, ignorați de autorități, s-au adunat încercând să se lupte singuri cu natura dezlănțuită și să salveze ce se mai poate salva, notează AgroTV.

Pagubele sunt imense: culturi întregi, numai bune de recoltat, de porumb, floarea-soarelui, soia sau lucernă plutesc acum sub apă, alături de instalații de irigat și utilaje agricole surprinse în câmp de puhoaie.

Fermierii din zonă spun că se așteptau la un asemenea dezastru din 2013, când au mai trecut o dată prin astfel de inundații, dar din păcate, autoritățile, în ciuda promisiunilor făcute atunci, i-au lăsat baltă și nu au mai făcut nimic pentru preîntâmpina astfel de situații.

„Din ce am înțeles de la domnul primar, au încercat să facă un proiect pe fonduri europene să decolmateze râul Chineja (afluent al Prutului ce străbate județul Galați– n.r.), dar Apele Române nu le-au permis că este arie protejată și broscuța nu-știu-care trebuie protejată și nu putem (să mai facem nimic). Iar acum casele sunt sub apă, oamenii n-au unde să stea și dorm la cort”, spune revoltat Bogdan Dediu, un fermier din zonă care are nu mai puțin de 500 de hectare acoperite efectiv de ape.

Cum au fost fermierii din județul Galați lăsați la voia sorții de către autorități urmăriți într-un reportaj marca AgroTV, realizat de Ovidiu Ghinea în zona localităților Foltești și Stoicani, grav afectate de inundații:

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Aceste așa zise autorități ale statului român nu i-au lăsat baltă pe fermierii și agricultorii români, ci i-au sabotat cu bună știință, tocmai prin această operațiune desfășurată la nivel național, prin care au lăsat în paragină toate instalațiile, toate barajele, toate lucrările de prevenire a inundațiilor în județele și în satele României. Nu e nimic întâmplător, totul a fost planificat, organizat și executat ca la carte de către această hoarda nenorocita de bandiți evrei, organizată apoi în sinistrele partide PSD și PNL, plus celelalte ong-uri antinationale Partida Romilor, UDMR, cu care au jefuit și terorizat România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button