X

Ciolacu cedează în fața Bruxellesului: La țară nu vor mai fi sobe cu lemne, ci pompe de căldură care costă miliarde

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul Ciolacu cedează în fața Bruxelles-ului și se angajează să majoreze ținta de pondere a surselor regenerabile în totalul consumului de energie, potrivit celei mai recente variante a Planului Național Integrat Energie Schimbări Climatice (PNIESC) al României, elaborată de Ministerul Energiei, transmite Profit.ro.

″Este prevăzută creșterea ponderii SRE în consumul final brut de energie la 38,3%, față de 36,2% în prima versiune a PNIESC-ului actualizat, creștere care va fi realizată mai ales prin consolidarea utilizării pompelor de căldură și scăderea consumului de gaz. În plus, noile măsuri incluse în versiunea actuală a PNIESC-ului actualizat prevăd amestecarea biometanului cu gazul natural în sistemul național de transport (SNT), estimându-se că biometanul va atinge o pondere de 5% în SNT în 2030. Chiar și în aceste condiții, atingerea obiectivului fixat de Comisia Europeană pentru 2030, de 41% privind ponderea SRE în consumul final brut de energie, rămâne o provocare″, se arată în documentul citat. În plus, acesta prevede o pondere de 41,1% pentru SRE în consumul final brut de energie utilizată la încălzire și răcire la nivelul anului 2030, în creștere semnificativă față de ținta inițială de 36,3%.

Documentul mai propune, ca acțiune, ″implementarea proiectelor bazate pe sisteme de încălzire-răcire cu emisii reduse de carbon, în special în mediul rural (înlocuirea sobelor pe lemne cu alte soluții mai eficiente, folosind biomasă durabilă, pompe de căldură etc), și decarbonizarea sistemelor centralizate de termoficare din mediul urban″.

Pe de altă parte, în proiectul Strategiei energetice a României 2025-2035, cu perspectiva anului 2050, se menționează că pompele de căldură constituie o alternativă la încălzirea pe gaze naturale și se estimează că utilizarea lor va crește semnificativ în România, mai ales în condițiile interzicerii din 2040 a boilerelor și centralelor pe condensare în UE, însă acest lucru va pune presiune pe rețele de distribuție a energiei electrice.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Cioaro, știm în slujba cui ești, știm că ești plantat în fruntea guvernului antiromân pentru a distruge neamul românesc, care a făcut marea greșeală că v-a primit în această țară și v-a tolerat aici sute de ani, deși voi întotdeauna ați fost dușmanii românilor. Noi nu acceptăm nici un plan de schimbări climatice și ne vom încălzi și cu lemne și cu gaze și cu energie electrică, iar firmele evreilor mafioți cu nume austriece caree ne taie pădurile și ne fură lemnul, care ne-au furat gazele și petrolul vor fi scoase afară din România, împreună cu toți evreii și cu toți tiganii mafioți. Iar evreica satanista Ursula von der Satana să ii dea planul de schimbări climatice al României lui Schwab și familiei Rotchild, să îl implementeze în SUA și în Israel, că acolo e risipă mare de resurse furate din România, din Orientul Mijlociu și din Ucraina.

  2. Sa stea linistiti oamenii de la tara, ca nu mai prinde 2030, Bulibasa demonizata! Parerea mea este ca ultimul an pe care il va prinde pe pamant tiganul covrigar, va fi 2025, responsabili de aceasta fiind chiar romanii, cu un posibil “ajutor” rusesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button