Racla cu o părticică din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, la hramul Bisericii „Sfinții Ioachim și Ana” din Capitală

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biserica Oborul Vechi, singurul lăcaș de cult din București cu hramul „Sfinții și Drepții dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana”, își va cinsti, luni, ocrotitorii. Anul acesta, la sărbătoarea comunității va fi adusă de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman racla care adăpostește un fragment din moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, dar și ale altor sfinți.

„Bucurie mare pentru credincioșii parohiei noastre, dar și pentru întreg Bucureștiul. Este un eveniment istoric. Se împlinesc 80 de ani, din 1944 până în 2024, de când Sfânta Cuvioasă Parascheva a binecuvântat Bucureștiul, cu sfintele ei moaște. După 80 de ani, a rânduit Sfânta Cuvioasă Parascheva să se întoarcă în București, printr-o părticică care se află într-o raclă, alături de alți 22 de sfinți, printre care Sfânta și Dreapta Ana”, a spus părintele Ciprian Tudor, parohul Bisericii Oborul Vechi.

Racla în care se află sfintele moaște va ajunge la parohie, duminică, 8 septembrie, la ora 17:00, când va avea loc slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de slujba Sf. Maslu.

În jurul orei 20.00, va avea loc o procesiune în jurul bisericii cu racla cu sfintele moaște.

Luni, 9 septembrie, de Sf. Părinți Ioachim și Ana, de la ora 08.00, va fi oficiat Acatistul Sf. Părinți,  apoi Utrenia și Sfânta Liturghie, în jurul orei 9:30–10:00.

Racla cu sfintele moaște va rămâne în parohia Oborul Vechi și marți, când vor fi oficiate Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfânta Liturghie.

Parohia Oborul Vechi este situată pe strada Traian nr. 204, în vecinătatea Foișorului de Foc din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X