X

Cum a căzut Ciucă în penibil cu cartea lui nescrisă și care a costat milioane de euro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Nicolae Ciucă, președintele PNL și fost prim-ministru al României, a reușit să se facă de râs printr-o mișcare care ar fi trebuit să-l poziționeze drept un intelectual de primă clasă, dar care, în realitate, a dezvăluit exact opusul. Ciucă, cunoscut pentru cariera sa militară și pentru controversa legată de plagiatul din teza sa de doctorat, a decis să își promoveze o carte cu un titlu pompos, de parcă ar fi un tratat de referință pentru viitorul națiunii.

Însă, ceea ce a atras atenția nu a fost conținutul cărții – pentru că, în fond, foarte puțini cred că ar fi scris-o el însuși – ci dimensiunea și amploarea campaniei de promovare. Panouri uriașe au fost instalate în toată țara, afișând imaginea lui Ciucă și titlul cărții sale, într-un efort clar de a-i construi o imagine de om cult și cu viziune. Costurile acestei campanii, suportate de Partidul Național Liberal, se ridică la milioane de euro, o sumă exorbitantă, mai ales în contextul actual al dificultăților economice cu care se confruntă România.

Deși se presupune că această carte ar trebui să fie un testament al gândirii sale, mulți observatori sunt sceptici că Ciucă ar fi scris-o vreodată. Generalul, a cărui carieră militară nu a fost lipsită de controverse, a demonstrat de multe ori că nu are abilități oratorice sau intelectuale deosebite. Bâlbele sale în discursuri publice și lipsa de coerență în exprimare sunt bine cunoscute, ceea ce ridică serioase întrebări cu privire la capacitatea sa de a redacta o carte care să merite să fie citită.

Scandalul plagiatului care i-a afectat reputația în trecut nu a făcut decât să adâncească suspiciunile. Faptul că un om acuzat că și-a copiat teza de doctorat încearcă acum să se prezinte drept autorul unei lucrări de referință este perceput ca un act de ipocrizie. Acesta este motivul pentru care mulți critici consideră că întreaga inițiativă este mai degrabă o tentativă disperată de a câștiga simpatia electoratului în perspectiva candidaturii sale la președinție, decât o contribuție reală la cultura și gândirea politică românească.

În final, întreaga poveste a „cărții” lui Ciucă nu face decât să sublinieze un lucru: ambițiile politice și lipsa de autenticitate pot duce la momente penibile care, în loc să-i ridice pe cei care le promovează, nu fac decât să-i expună ridicolului. Campania de promovare a lui Ciucă, în loc să îi consolideze imaginea, a reușit să o erodeze, lăsând în urma ei o serie de întrebări despre etică, competență și respect pentru electorat.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

5 comentarii

  1. Da, in afară de lipsă de respect la adresa românilor, minciună și ridicol, această campanie de promovare a individului cu nume de măscărici a lăsat în urmă și o gaură de 4 milioane de euro la bugetul statului, bani cu care se puteau plăti alocații sau ajutoare pentru copii săraci sau expuși unor riscuri sociale. Dar poate ne lămurește DNA -ul dacă individul avea dreptul să își facă publicitate în calitate de politician din banii statului pentru cărți nescrise. Din câte am înțeles, la procesul din 89 împotriva soților Ceaușescu, una din acuzațiile aduse acestora a fost și cea de subminare a economiei naționale, acuzație care a fost pusă și în cârca ginerelui și copiilor lui Nicolae Ceaușescu, Zoia și Nicu Ceaușescu. Și asta în situația în care Nicolae Ceaușescu a construit mii de fabrici și a industrializat România, astfel încât devenise una din cele mai puternice economii la nivel mondial. Iar ca să fie treaba treabă, Parchetul General i – a hartuit pe copii lui Nicolae Ceaușescu și după ce aceștia au decedat cu aceleași acuzații ridicole și idioate de subminare a economiei naționale, în timp ce acești maimuțoi numiți politicieni au dărâmat și au vândut cele 7000 de fabrici construite de Ceaușescu, au vândut băncile și au făcut împrumuturi de miliarde de dolari la FMI, fără să știe nimeni unde au ajuns acești bani, iar justiția nu i-a deranjat niciodată pe acești maimuțoi, ba din contră au beneficiat de protecția justiției care a funcționat ca paravan de acoperire pentru maimuțoi și a practicat omerta, legea tăcerii, contra cost, începând din 1989 și până în prezent.

  2. Si puscariasii mai scriu carti, doar lu’ ‘telectualu’ de ciuca, nu i-a iesit! Se mai denumeste soldat(sau ostas) acela la care te razi pe talpa dupa ce l-ai calcat!

  3. Cine este defapt acest „nicolae ma-ciuca”?!? Nimic altceva decat una din multele slugi musite si tradatoare, pres pentru jidovi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button