X

Băncile din România sunt cele mai profitabile din Europa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sistemul bancar a încheiat primele trei luni din acest an cu un profit de aproape 3,8 miliarde de lei, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă din anul trecut. Cele mai recente comparații la nivel european, efectuate de Profit.ro, arată că băncile românești sunt în continuare printre cele mai profitabile, ca urmare a unor marje nete de dobândă duble față de media UE. Pe de altă parte, costul cu riscul este cel mai ridicat și ponderea expunerii pe titluri de stat este a doua cea mai mare.

Profitul net, calculat pe baza ROA, a fost de aproximativ 3,76 miliarde de lei, comparativ cu 3,39 miliarde de lei în T1 2023, respectiv 3,16 miliarde de lei în T4 2023. Este un nou record nominal, deși profitul ajustat cu inflația din T3 2023 (3,73 miliarde de lei) este ușor mai ridicat.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Băncile românești ?? Care sunt alea, că jidanul chior Băsescu le – a vândut pe toate străinilor, după ce au fost devalizate prin împrumuturi nerambursate, de jidani și de boschetarii numiti politicieni. Javrele astea bancare plătesc impozit pe profit statului român sau scot și ele tot profitul din România, fără sa plătească un sfant statului român, așa cum fac surorile lor corporațiile ciorditoare ??? Alo, anafule, tu pe ce lume trăiești ?? Nu te autosesizezi, că boschetarii ăștia fac evaziune fiscală, nu plătesc nimic statului român ???? Am auzit ca ați fost dotați cu spray uri paralizante și cu bastoane cu șocuri electrice !! Acum vi s – a oferit ocazia să le folosiți! Marș la corporații și la ” băncile românești ” și dăle cu spray în ochi si cu bastonul în cap să scoată banii din off shor-urile sunt ascunși !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button