Senatul a adoptat, luni, proiectul de lege al Guvernului de modificare a Legii 248/2005 prin care paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile.
Actul normativ reglementează posibilitatea ca datele biometrice şi datele cetăţenilor români să fie preluate o singură dată de personalul consular, la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, dar să poată fi utilizate atât pentru eliberarea paşaportului simplu electronic, cât şi pentru eliberarea titlului de călătorie sau a cărţii electronice de identitate, conform solicitărilor adresate de cetăţenii români.
Prin proiectul de lege se reglementează ca eliberarea succesivă a mai multor paşapoarte simple electronice pentru minori să se efectueze numai dacă în cuprinsul hotărârii judecătoreşti sau al ordonanţei preşedinţiale de suplinire a acordului unuia dintre părinţi, instanţa a stabilit, în mod expres, acest aspect.
Totodată, sunt reevaluate situaţiile excepţionale în care cetăţenii români vor putea deţine, concomitent, fie un paşaport simplu electronic şi un paşaport simplu temporar valabile, fie două paşapoarte simple electronice valabile, precum şi obligaţiile ce le revin acestora.
Actul mai prevede anularea informatică a paşapoartelor eliberate anterior persoanelor care au pierdut cetăţenia română, în situaţia în care acestea nu au respectat obligaţia legală de a preda documentele de călătorie în termen de 5 zile de la data pierderii cetăţeniei.
Direcţia Generală de Paşapoarte este autoritatea care ţine evidenţa cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate.
Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Recapitularea celor trei cunoasteri
(…)
Hristos a zis:
De veti pazi poruncile Mele, va voi trimite voua pe Mangaietorul, Duhul Adevarului, pe Care lumea nu poate sa-L primeasca si Acela va va invata pe voi adevarul (Ioan 14, 15-16).
Acesta arata omului puterea cea sfanta ce locuieste in el in toata vremea, acoperamantul, taria cea gandita cu mintea, care acopera pe om si alunga orice vatamare de la sufletul si trupul lui.
Nota Parintelui Staniloae:
E o explicare a credintei, demna de remarcat. Duhul nu face decat sa arate puterea de credinta ce exista in mintea omului in toata vremea in chip firesc, adica sa o puna in miscare. Duhul face mintea sa simta aceasta putere din ea insasi. Si aceasta simtire intelegatoare trezita prin Duhul e credinta.
Credinta iese din colaborarea Duhului Sfant cu omul.
De aceea cel ce nu crede nu se poate scuza cu faptul ca Duhul nu i-a dat harul credintei – el nu crede pentru ca nu colaboreaza liber cu Duhul la actualizarea credintei din el. Duhul Se arata ocrotitor pe de alta parte peste om, ca o tarie, sau ca un cer ferm peste care nu pot trece duhurile rele cu ispitele lor. Duhul este aparatorul nostru.
Credinta este strabaterea omului de Duhul si simtirea de catre om a acestei strabateri.
Pe acolo, prin Senat nu există creștini?
Cum poate Senatului unei țări ortodoxe să forțeze conștiința religioasă a celor care au fost nevoiți să meargă în lumea largă pentru a-și câștiga o pâine?
Văd că Sinodul BOR tace… Probabil că organizatorii de pelerinaje în străinătate vor spune că nu e nicio problemă… Bani să iasă! Nu nu e așa. Este o problemă serioasă. E nevoie de pașapoarte temporare pentru cei care le evită pe cele biometrice din motive religioase. Trecerea de la nume la număr trebuie să ne îngrijoreze. Prea puțini creștini intră în această perioadă a Postului Mare pe internet pentru a ști cum luptă Senatul României împotriva lor. Doar drepturile LGBT contrează pentru Senatul României? Dumnezeu să le răsplătească ,,fidelitatea” față poporul ortodox tuturor celor care au votat împotriva ortodocșilor! Amin!