Piața RCA din Romania a suferit permanente schimbări în ultimii 8 ani – au fost nu mai puțin de 4 falimente, fluctuații de prețuri, incertitudini și întârzieri la plata despăgubirilor în numele companiilor care au dispărut de pe piață.
Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a solicitat Guvernului să aibă în vedere înființarea unei instituții de asigurări de stat în contextul în care piața asigurărilor RCA a fost zguduită de falimentele Astra (2015), Carpatica (2016) și City (2021) și Euroins (2023). Într-o adresă înaintată Ministerului Finanțelor, deputatul a reamintit că Autoritatea pentru supraveghere financiară a fost depășită de situație, deși conducerea ASF a încasat salarii de lux, precum și bonusuri/prime de performanță.
Ministerul Finanțelor a transmis un răspuns la solicitarea deputatului Silviu-Titus Păunescu în care a precizat că Guvernul a analizat această oportunitate încă de anul trecut. În urma acestui proces, Ministerul Finanţelor a acordat mandat CEC Bank S.A. „în vederea realizării demersurilor necesare pentru înființarea unei societăţi în sectorul asigurărilor generale, cu respectarea prevederilor legale, sau, după caz, pentru achiziția unei societăţi de asigurări generale existente”, în contextul în care această bancă dispune de o reţea cu acoperire naţională, iar extinderea activităţii pe piaţa asigurărilor se poate dovedi de bun augur.
Potrivit sursei citate, în prezent, CEC Bank S.A. parcurge etapele de înfiinţare a societăţii de asigurări, fiind demarată deja întocmirea documentaţiei legale şi obţinerea avizelor necesare pentru înfiinţare.
Nădăjduiesc din suflet că în spatele CEC Bank- ului nu stă la pîndă BlackRock!
ADAS ul a murit, traiasca ADAS ul ! Am redescoperit apa calda, dupa treij da ani da ie-kkonomie de piață !!!!