Implementarea „pachetului de măsuri fiscal-bugetare” pregătit de Guvern ar reduce deficitul bugetar, potrivit minutei celei mai recente şedinţe de politică monetară a conducerii BNR, informează Agerpres, în contextul în care o serie de OUG aflate în lucru la Palatul Victoria vizează desființarea unor posturi în aparatul bugetar, tăierea unor venituri, eliminarea anumitor facilități fiscale pentru unii angajați la privat, dar și creșterea încasărilor la buget printr-o colectare mai bună a taxelor și impozitelor.
„Implementarea pachetului de măsuri fiscal-bugetare aflate în discuţie, dar neadoptate deocamdată, ar fi de natură să accentueze corecţia deficitului de cont curent, odată cu reducerea celui bugetar, cu repercusiuni favorabile inclusiv asupra costurilor de finanţare a economiei şi a comportamentului cursului de schimb al leului”, au susţinut membrii Consiliului de Administraţie BNR, potrivit documentului.
Totodată, programul de ajustare fiscală ar facilita revenirea ceva mai devreme a ratei anuale a inflaţiei în interiorul intervalului ţintei, prin slăbirea şi epuizarea mai rapidă a presiunilor inflaţioniste ale factorilor fundamentali, contribuind astfel la asigurarea stabilităţii economiei, au arătat membrii Consiliului.
În aceste condiţii, a fost evidenţiat gradul ridicat de incertitudine ce caracterizează actuala prognoză de inflaţie, date fiind mai ales necunoscutele privind natura şi dimensiunea măsurilor ce vor fi adoptate, precum şi implicaţiile acestora.
În acelaşi timp, s-a reiterat că adoptarea unui pachet consistent de măsuri fiscal-bugetare în vederea continuării consolidării bugetare constituie o cerinţă inclusiv din perspectiva procedurii de deficit excesiv şi a angajamentelor asumate, dar şi a condiţionalităţilor ataşate altor acorduri încheiate cu CE, se arată în documentul citat.
Dacă Banca Mondială ar fi desființată, nu ar mai exista deficite bugetare niciunde în lume. Obligarea guvernelor la împrumuturi permanente este hrană pentru această bancă si pentru sucursalele ei. Iar apoi, cu perfidia caracteristică sectei iudeo-talmudistilor, vine să oblige aceleași guverne la măsuri de austeritate, pentru chinuirea la fel de permanență a populațiilor, care în ansamblu nu au înțeles încă ce plasă deasă au țesut în jurul lor aceste tarantule veninoase ce dețin băncile, nu doar pe cea mondială.
Si tot plătesc popoarele pînă se spetesc, ceva ce nu există decît din condei și din presa de tipărit, precum Danaidele ce tot încercau să umple un butoi ce nu avea fund.
Prin anii 1985 la Toronto în Canada a avut loc o întrunire a francmasonilor iudei din supramasonerie , care au facut niște declarații privitoare la Planurile lor de inrobire a tuturor popoarelor lumii. Austeritatea bugetară făcea parte din acel Plan.
Dar nu doar Banca Mondială există!
De FMI ce spuneți?
Dar de FNI-uri, Caritas, jocuri de noroc și alte țepe ce ziceți?
Sorin Ovidiu Vântu este mare sfăruitor…
Răul este global și local.