Organizațiile teroriste, pregătite să profite de granițele deschise ale Europei!

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În Franța există un sentiment tot mai puternic de neliniște că un nou val de terorism islamist se va abate în curând asupra Europei. În februarie, Adel Bakawan, un specialist franco-iranian în extremismul islamic, a declarat că Statul Islamic se regrupează și plănuiește un atac cu victime în masă la „Berlin, Londra sau Paris”. Acum, Thibault de Montbrial, președintele Centrului de reflecție asupra securității interne, se exprimă în termeni similari.

Deși Statul Islamic, nu mai are un califat, așa cum a avut între 2014 și 2019, are încă mulți adepți fanatici împrăștiați în Irak, Siria și Afganistan. Făcând referire la un raport redactat de serviciile de informații olandeze în luna mai, de Montbrial a afirmat că SI „a început deja să reintroducă unități de comando active în Europa cu intenția de a ataca Occidentul”.

El susține că traseul folosit de Statul Islamic “este din Siria și Afganistan, trecând prin Turcia și îndreptându-se apoi spre Germania sau Suedia”. Și consideră că ușurința cu care Statul Islamic a reușit să-și infiltreze combatanții în Europa se datorează deciziei “absolut tragice” a Angelei Merkel, în 2015, de a deschide granițele Europei pentru mai mult de un milion de migranți și refugiați.

Nu doar experții în securitate trag un semnal de alarmă, notează The Spectator. În aprilie, DGSI (Direction Générale de la Sécurité Intérieure), echivalentul francez al MI5, a emis un comunicat intitulat: „Starea amenințării teroriste”. Acesta începea cu câteva statistici: din 2012, 271 de persoane au fost ucise în Franța de către teroriști islamiști și aproape 1.200 au fost rănite. Aceste cifre sumbre ar fi fost mai mari dacă nu ar fi fost dejucate 71 de atentate, dintre care 63 prin activitatea DGSI.

„Capacitatea Statului Islamic rămâne intactă”, iar Al Qaeda are “noi proiecte în Occident”. Apoi, există amenințarea din partea extremiștilor autohtoni care nu aparțin nici Statului Islamic, nici Al-Qaeda. Aceștia sunt fanatici descriși adesea de mass-media occidentală drept „lupi singuratici” – un termen respins de majoritatea experților în terorism.

Cea mai mare autoritate franceză în materie de extremism islamic, Gilles Kepel, a inventat sintagma „jihadism atmosferic” pentru acești fanatici, pe care îi descrie drept ” furioși”. De obicei tineri și impresionabili, sunt pregătiți pe rețelele de socializare de islamiști mai în vârstă.

Comunicatul DGSI a avut o concluzie de rău augur. “Riscul unei amenințări proiectate, care s-a diminuat în ultimii ani, ar putea reapărea ca urmare a anumitor evoluții regionale”.

Luna trecută, în timpul unei vizite la New York pentru a discuta despre cooperarea internațională în domeniul securității, ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin, a declarat că, în timp ce securitatea internă americană se concentrează pe “supremația albă, împușcături repetate, teorii ale conspirației,  cea mai mare amenințare în Europa este reprezentată de terorismul islamic”.

Nu este o surpriză faptul că Franța este îngrijorată. În septembrie, va găzdui Cupa Mondială de rugby, iar în vara anului 2024 Jocurile Olimpice de la Paris. Va fi un coșmar în materie de securitate și, potrivit unui raport din Le Figaro, serviciile de securitate se pregătesc pentru cel mai rău scenariu, cel al unui atac cu „bombă murdară”.

După masacrul de la Paris din 2015, când 130 de persoane au fost ucise într-o serie de atacuri coordonate, Frontex, agenția UE pentru gestionarea frontierelor, a publicat un raport de 76 de pagini. Nu putea fi mai explicit: „Atacurile de la Paris din noiembrie 2015 au demonstrat în mod clar că fluxurile migratorii neregulamentare ar putea fi folosite de teroriști pentru a intra în UE”.

De atunci, nu s-a învățat nicio lecție și s-au făcut puține îmbunătățiri pentru a consolida frontierele Europei. Dacă nu cumva haosul și dezordinea s-au intensificat, iar numărul de migranți și refugiați care sosesc în acest an se apropie de o amploare nemaiîntâlnită din 2015. Europa nu poate spera decât că printre ei nu se află teroriști trimiși de Statul Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X