România, în febra shoppingului militar: Marți am luat superavioane, miercuri luăm submarine

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La o zi după ce CSAT a decis achiziția a 48 de avioane de luptă F-35, MApN cere a acordul Parlamentului pentru achiziția de submarine militare, noi nave vânătoare de mine și pentru modernizarea navelor purtătoare de rachete.

„Creșterea bugetului MApN începând cu anul 2023, la 2,5 % din PIB, a creat condițiile pentru inițierea unor programe de înzestrare strict necesare pentru accelerarea modernizării Armatei României”, se arată în solicitarea semnată de ministrul Angel Tîlvăr adresată Parlamentului.

MApN cere aprobarea Parlamentului, conform News.ro, pentru inițierea procedurilor de atribuire aferente următoarelor programe de înzestrare: Programul de înzestrare „Vânătorul de mine”, Programul de înzestrare „Submarin împotriva amenințărilor de suprafață și subacvatice” și Programul de înzestrare „Modernizare nave purtătoare de rachete”.

Răspunsul lui Iohannis la gaura din buget: România va cumpăra superavioane americane F-35

S-a lămurit de ce a convocat Klaus Iohannis ședința CSAT de azi: în contextul în care guvernul caută disperat soluții să acopere gaura de 4 miliarde de euro din bugetul de stat, România a decis să cumpere cele mai scumpe și mai performante avioane americane de luptă, celebrele F-35.

”Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene Militare va continua prin achiziționarea de avioane de ultimă generație F-35. Aceste avioane, dotate cu o gamă largă de senzori avansaţi, capacitate de schimb de informaţii criptate în timp real atât cu platforme aeriene, cât şi cu sisteme de apărare cu baza la sol, capacitate de gestionare reală a imaginii operaţionale a câmpului de luptă, precum şi cu muniţii inteligente de înaltă precizie, permit realizarea şi menţinerea superiorităţii aeriene, condiţie obligatorie pentru asigurarea suveranităţii în spaţiul aerian naţional şi, la nevoie, pentru apărarea acestuia. În acest sens, membrii Consiliului au aprobat Concepția de realizare a capabilității operaționale de apărare aeriană cu avioane multirol de generația a V-a” se arată în comunicatul final al Președinției.

Prețul unui avion F-35, considerat cel mai complet avion multi-rol al momentului, pleacă de la 80 de milioane de dolari, iar o oră de zbor costă peste 40.000 de dolari. În acest moment, România încă așteaptă primele aparate F-16 second-hand achiziționate de la norvegieni. Conform generalului-maior dr. ing. Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, dacă România semnează contractele în acest an, avioanele F-35 ar veni după 2030. (B.T.I.)

3 thoughts on “România, în febra shoppingului militar: Marți am luat superavioane, miercuri luăm submarine”

  1. https://www.petitieonline.com/cere_deputailor_s_nu_voteze_plx_1452023?uv=48338275&utm_source=whatsapp

    Pl-x 145/2023 nu trebuie votat!
    La prima vedere pare in regulă. Dar această lege este horror.
    Cititi-o cu atentie!
    Nu este despre cum sa previna despartirea copilului de familie ci exact invers.
    Este despre cât de puțin e nevoie ca să declare un copil în situație de risc si să-l extragă din familie.
    Uitati-va la motive:
    -Daca nu vaccinezi copilul cu schema „obligatorie”; nu există nicio schemă obligatorie dar dacă nu il vaccinezi ți-l ia.
    – Daca nu ai studii suficiente
    – Daca esti sărac
    – Daca nu ai suficient spatiu în casă; lovesc în cei cu mai multi copii.
    Zeci de situatii în care ti-l pot lua.
    Nimic din ce este prezentat ca ajutor nu este ajutor, ci o forma de impunere si monitorizare.
    –––––––
    Aceasta lege lezează famiile de la țara, care se autogospodăresc, sunt autosustenabile în mare, NU au venit mare în LEI, dar se întrețin direct din produse obținute in propria gospodarie (cartofi, fructe, legume, carne de la gaini, porci, lapte, brânză, oua, paine, mamaliga (grau, porumb) sau prin troc local (dau x saci de porumb din propria producție pe x mc lemne), dau ouă, lapte pt haine, rechizite. Venitul lunar al țăranilor (oameni neangajați) e sub orice „indicator social de referință ” astfel, desi ei dețin DESTULE produse de bază și mijloace de încălzire pentru autosustenaibilitatea familei, pt faptul că nu au bani (care să „explice legal- monetar” traiul lor mult mai bun decât al unui orășean cu salariu minim) prin acest proiect ei riscă sa le fie luați copiii.
    De asemenea părinții țărani au „un nivel scăzut de educație”.
    A se vedea, in acest sens, coroborate:
    – Art 3 c) Risc de sărăcie/ = venit în bani; se vorbește de venit in BANI sub un INDICATOR SOCIAL DE REFERINȚĂ.
    – Art 3 d) risc extrem de sărăcie = lipsă resurse FINANCIARE ( în lei) – țăranul e bogat in produse, alimente , nu bani!

    – Art 3 ,g) „capacitatea” ( e capacitatea financiară?)

    – Art 4. alin 1 .lit a). familia copilului de la țară e încadrată cu „risc de sărăcie”
    – lit b) : a se explica clar ce anume înseamnă ” influențe negative asupra copilului” dacă părinții au 4 clase ? daca lucrează câmpul? dacă cresc animale și nu ii duc pe copii la teatru, operă? dacă se spală la lighean? dacă fac baie/ duș 1 data pe săptămână, sau cat de des? dacă au wc ul în curte? etc.
    – c) „starea precară de sănătate a unuia sau a mai multor membri”- dacă un părinte a facut infarct, e „cardiac” și are tratament pe viață și nu are voie să facă efort, e considerat ca are „stare precară”? diabetul e considerat „stare precară”? anemia? osteoporoza? bolile cronice, hipertensiunea, astmul, alergiile ? dar persoanele supraponderale? care dintre boli, afecțiuni si în ce stadiu reprezintă ” stare precară” ? a se preciza!
    ” sau dacă are dizabilități” – de când cu înțeparea s-a trecut în alta lege cum ca cei care au cancer sunt încadrați la ” persoane cu dizabilități/ handicap” . Vor fi multe cazuri de cancer=dizabilități, deci multi copii cu risc de a fi separați de familie. A se excepta cei înțepați, care au risc (recunoscut acum oficial) de a avea in scurt timp o „sanatate precară „. Dacă unuia îi lipsește un deget – are o dizabilitate? e considerată stare precară? Daca unul are o „stare precară” dpdv medical dar a dovedit în ani ca-si poate întreține familia prin jobul avut sau prin munca câmpului, gata, e familie cu risc de separare? dacă un copil „, un membru din familie” are tulburare din spectrul autism, adhd, etc, sau dacă se naste cu un handicap, gata ceilalti copii vor fi luați? dacă un membru adolescent/ părinte suferă de depresie și se tratează (ore psiholog), are o „sănătate precară”?

    – d) ” nivel de educație scăzut al membrilor familiei” (familiie de la țară), a se preciza ce se înțelege exact prin „nivel de educație scăzut”; cate clase? și a se si a se EXCEPTA mai ales familiile de la sate, ai caror părinți au puține clase, dar copiii lor merg la școală.

    – Art 4 , alin 2. ,- daca copilul/ adolescentul „consuma alcool, lipseste de la școala, are tendințe de suicid „, etc , chiar dacă provine dintr o fam „fără risc de separare” , acesta riscă să fie separat (si dus untr-un orfelinat). Intrebare: daca într-o familie normală un adolescent este rebel deși familia se ocupa de el pt a se „liniști”, ce șanse, de a se „cuminti” și a deveni un matur nedelicvent, are acel adolescent/ copil daca e separat de un mediu iubitor, care-l îngrijește exclusiv pe el, și este dus într-un orfelinat? In care mediu are mai multe șanse să-și revină? Dacă adolescentul este suicidar (caz mentionat în articol), mediul instituționalizat îi va SPORI tendința de suicid. Acest alin 2, art 4 NU e in interesul suprem al minorului, DIN CONTRA!
    Am ajuns pana la art4. Voi reveni.

    TOATE articolele sunt de ELIMINAT! Aceasta lege este o nenorocire, iar parlamentarii ar face bine sa o citească, s-o gândească și s-o respingă, nu sa voteze la ordin!

    1. Nazism si satanism curat! Dar n-o sa ajunga acolo, pt ca vine Revolutia peste ei, cand pt aceste bestii care isi zic romani, nu vor mai exista notiunile de „mila” si de „indurare” din partea poporului razvratit!

  2. Faliment statal romanesc dupa modelul grec,”brevetat” in 2011: achizitii de tehnica de lupta ultracostisitoare si la mana a 15spea(submarine,tancuri,rachete antiaeriene)apoi donatie fortata catre ukri.
    Plateste prostule !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X