Ciocolată cu insecte – Milka, Kinder, Trolli, M&Ms… „Substanța pentru descendenții păduchilor”

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Insecte în ciocolată și bomboane: Insectele și componentele lor au fost folosite de mult timp de industria alimentară. Ele pot fi găsite și în produse de marcă binecunoscută, cum ar fi M&Ms, bomboane de ciocolată și anumite soiuri Milka. Despre ce este vorba.

UE permite tot mai multe insecte ca hrană. Începând cu această săptămână, de exemplu, larvele gândacului de bălegar pot fi procesate. Ziarul Românesc a scris despre noile reglementări.

Cu toate acestea, insectele din alimente nu sunt nimic nou. Procesarea viermilor de făină și a lăcustelor în alimente este permisă în UE de un an și jumătate.  Coșenilele au fost folosite în industria alimentară de mult mai mult timp. Se găsesc și în produsele de marcă populare, scrie Utopia.de.

Coșenile fierte în produsele M&Ms și Trolli

Insecte în ciocolată și bomboane – Un colorant roșu care se găsește în multe alimente și produse cosmetice este obținut din insectele numite coșenile (Dactylopius coccus). Colorantul este listat ca „ roșu carmin ”, „carmin” sau „E 120” în lista de ingrediente. În cosmetică se mai numește „CI 75470”, „Carmine” sau „Cochineal”.

Colorantul se face prin uscarea mai întâi a păduchilor gestanți și apoi fierberea lor. Prin urmare, aditivul nu este vegan. Bomboanele populare precum M&M au „carmin” pe lista de ingrediente. Licuricii acri (saure Glühwürmchen) de la Trolli conțin și ei substanța.

Insecte în ciocolată și bomboane – Șelac în sortimentele Kinder Schokobons și Milka

Șelacul este obținut din excrețiile insectelor Kerria lacca. Aceasta este o substanță rășinoasă naturală în care se dezvoltă descendenții păduchilor (ouăle de păduchi). Organizația de protecție a animalelor PETA se plânge: trebuie așteptat ca descendenții păduchilor să să dezvolte, să nu mai aibă nevoie de rășină. Dar industria nu așteaptă întotdeauna asta. „ Deci nu numai că rășina ajunge în producție, ci și o mulțime de păduchi vii odată cu ea .”

Șelacul poate forma un finisaj lucios. Se foloseste, de exemplu, in vopsele si lacuri, lac de unghii, fixativ si ca lac. Produsele alimentare conțin adesea un strat de șelac. De exemplu, în Ferrero „Kinder Schokobons”. Varietatea de ciocolată Milka „Bunte Kakaolinsen” include și șelac în lista de ingrediente. Substanța poate fi, de asemenea, ascunsă în spatele denumirii „E 904”.

Cum să evitați șelacul și carminul

Dacă vrei să fii sigur că nu există componente de origine animală în produse, poți verifica cu atenție lista de ingrediente la cumpărături. Sigiliile precum V-Label exclud coloranții din componentele animale.

Floarea vegană a Societății Vegane poate fi imprimată pe ambalaj numai dacă nu conține (sub)produse animale. Societatea Vegană definește animalele ca fiind toate vertebratele și nevertebratele multicelulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X