Forțele armate ucrainene confirmă că au masat trupe la granița cu Transnistria!

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Armata ucraineană a adus trupe la granița cu Transnistria. Reprezentanții forțelor armate susțin că sunt capabili în acest fel să respingă orice amenințare din partea Rusiei.

Debarcarea rușilor în Transnistria este imposibilă – transmit forțele ucrainene – , deoarece pentru aceasta ar trebui să traverseze spațiul aerian al țărilor NATO sau al Ucrainei, a declarat șeful Centrului comun de coordonare de presă al Forțelor de Apărare ucrainene Sud, Natalia Gumenyuk, relatează agenția Unian.

„Debarcarea în Transnistria este imposibilă a priori, deoarece pentru aceasta este necesară traversarea spațiului aerian al țărilor NATO sau direct al Ucrainei. Dar cine îi va lăsă?”, a spus Humenyuk. Ea a menționat că forțele ruse, care sunt acum concentrate în Transnistria probabil „urmăresc cu profundă surprindere rapoartele puterii lor” pe care „propaganda rusă le răspândește.”

Humenîuk a remarcat, de asemenea, că numărul forțelor ucrainene „adecvate” acestei amenințări este „concentrat de-a lungul liniei de frontieră” și sunt „gata să dea o respingere puternică în cazul încercărilor” de a trece granița în Ucraina. „Din punct de vedere militar, putem lua în considerare amenințările din aceste zone (transnistrene și belaruse), dar cât de reale sunt acestea… Acestea sunt amenințări destul de ipotetice, adică sunt probabil sub o anumită listă de circumstanțe, dar cel mai probabil, nu vor fi realizate. Pentru că, pentru a deschide frontul, trebuie să existe un sprijin suplimentar, dar nu avem unde să-l obținem”, a adăugat Humenyuk.

Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că ar fi pregătit „provocări” pe teritoriul Transnistriei. Moscova a declarat că ucrainenii vor să organizeze o ofensivă în Transnistria. Declarația rușilor a fost făcută după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina va fi pregătită să ajute Moldova în rezolvarea situației cu Transnistria, inclusiv dacă Federația Rusă folosește acest teritoriu pentru a deschide un alt front.

Mai târziu, Zelenski a numit zvonuri despre pregătirea invaziei ucrainene a dezinformării transnistrene, pe care Rusia o aruncă în spațiul informațional. Belarusul afirmat în urmp cu 6 zile că există o „grupare semnificativă” de trupe ucrainene masate în apropierea graniţei sale și avertizează că aceasta constituie o ameninţare pentru securitatea sa.

„În prezent, o grupare semnificativă a armatei ucrainene este concentrată în imediata vecinătate a secţiunii belaruso-ucrainene a frontierei de stat”, a scris Ministerul Apărării de la Minsk într-o postare pe Telegram, potrivit Reuters, preluată de Agerpres. „Probabilitatea unor provocări armate, care pot escalada în incidente la frontieră, este ridicată de multă vreme”, afirmă ministerul, adăugând că va lua „măsuri pentru a răspunde adecvat”, dar va acţiona cu reţinere.

4 thoughts on “Forțele armate ucrainene confirmă că au masat trupe la granița cu Transnistria!”

  1. În emisiunea „Seara” cu Vladimir Soloviov difuzată pe canalul de stat Rusia-1 s-a pus problema Transnistriei cu explicații pertinente, care nu lasă loc unor interpretări dubioase din punctul de vedere al logicii. Jurnaliștii ruși afirmă că partea ucraineană exagerează tot mai mult subiectul unui posibil atac asupra Transnistriei, deoarece există o serie de factori care fac imposibilă o astfel de invazie. Sunt trei în total.

    Soloviov spune că, în momentul de față, situația care se dezvoltă în jurul republicii este prezentată de Kiev aproape ca o operațiune militară comună a Ucrainei, Moldovei și României, totul depinzând de Maia Sandu în a permite trupelor să intre în zona de conflict. Pentru Kiev, republica pare o țintă ușoară – Tiraspolul fiind păzit de două batalioane de pacificatori ruși și de o foarte mică armată a Transnistriei.
    De fapt, totul este mult mai complicat.

    1. Factori politici
    Primul lucru important ar fi legat de Chișinău, care ar dori să rezolve conflictul transnistrean pe cale pașnică. Dacă compromisul făcut în urmă cu 30 de ani va fi încălcat, atunci președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își va distruge total punctele politice pozitive ale președinției sale, cu atât mai mult cu cât întregul său guvern a demisionat recent, ceea ce ar reprezenta o decizie politică complet greșită a Maiei Sandu.

    2. Gazul
    Moldova este complet dependentă de aprovizionarea Rusiei, iar un atac asupra Transnistriei va închide robinetul pentru Chișinău. Economia Rep. Moldova ajunsă într-un stadiu de vulnerabilitate accentuată se va prăbuși complet.

    3. Protectoratul României – CEEA CE NU SE RECUNOAȘTE ÎN PRESA DIN ROMÂNIA, DAR RUȘII O DISCUTĂ ÎN CADRUL EMISIUNILOR LOR, CEEA CE ÎNSEAMNĂ CĂ AMBASADA RUSIEI LA BUCUREȘTI INFORMEAZĂ CORECT, NICIDECUM DISTORSIONAT ÎNTREAGA SITUAȚIE

    Nu mai este niciun secret pentru nimeni că actuala președintă al Moldovei, Maia Sandu, este o protejată a Bucureștiului, care are o atitudine foarte REZERVATĂ față de regimul de la Kiev. FORMAL, România ia măsuri politice împotriva Rusiei în cadrul solidarității europene. Dar Bucureștiul încearcă SĂ NU OFERE ASISTENȚĂ ACTIVĂ.
    Unul dintre motive (să înțelegem că mai sunt și altele???) este legat de conflictul pe motive etnice. Bucureștiul este nemulțumit de modul în care Kievul mobilizează masiv etnicii români în Forțele Armate ale Ucrainei. Aceeași problemă se observă în relațiile Kievului cu Ungaria și Bulgaria, a mai precizat Soloviov și invitații săi din platou.

    Am relatat în amănunt subiectul „Transnistria”, deși gazda emisiunii tratează mult mai multe evenimente. Gândiți-vă la toate acestea și trageți singuri concluziile!

    Va fi dificil, zic eu, ca yankeii să-l convingă pe Johannis să intre cu armata în Tiraspol, câtă vreme compatriotul său – Olaf Scholz – a cam părăsit barca americană și s-a așezat în aia chinezească care aduce bani industriașilor germani să nu falimenteze de tot!
    De asemenea, este important, ca atunci când analizăm situația din Transnistria, să ne amintim istoria. Iarăși istorie, știu, dar fără ea nu se poate să facem conexiunile juste în mintea noastră. Faza acută a conflictului din republica transnistreană a durat doar șase luni, iar în acele timpuri autoritățile de la Chișinău au făcut aceeași greșeală pe care o pot face acum Forțele Armate ale Ucrainei. AU SUBESTIMAT POTENȚIALUL TRUPELOR RUSE (regret că scriu cu majuscule, dar nu pot altfel să-mi subliniez ideile). Iar armata a 14-a și-a demonstrat capacitatea de reacție foarte repede în fața militarilor moldoveni, iar
    în toamna anului 1992, președintele țării Mircea Snegur a solicitat instaurarea păcii. Probabil, că nici acum nu-l va deranja să-i spună această poveste succesoarei sale, Maia Sandu. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.

    1. MINCIUNA RUSEASCA: Maia Sandu e protejata lui Soros ! Sorosistii din Romania se gasesc la Cotroceni, la mini-partidele neo-msrxiste, si la o parte din PNL.

      1. E adevărat că Maia Sandu e protejata lui Soros cel tânăr (în special), dar dvs. considerați minciuni afirmațiile lui Soloviov, pe motivul că-n emisiunile lor rușii NU-ȘI manifestă românofobia, așa cum procedăm cu rusofobia în ceea ce-i privește? Oare care a fost câștigul României, că-n atâția ani i-am desconsiderat? Și Ungaria, spre exemplu, a avut o istorie destul de zbuciumată în ceea ce a reprezentat crimele și conflictele Imperiului Țarist, apoi ale bolșevicilor, dar Orban a știut să lase trecutul în urmă și să-și cunoască interesul național, în special cel economic, Moscova oferindu-i gaze și petrol aproape gratis. Ați remarcat cumva, până la ora asta, prețurile la produsele alimentare în hipermarketurile din Budapesta??? Sunt de două ori mai mici decât la noi!!! Apostolul Petru spunea săracul la vremea sa: „Trăiți ca oameni liberi dar nu ca și cum ați avea libertatea drept pretext al răutății”. Poate ar fi mai nimerit să reflectați, acum în Postul Mare, cel puțin, la înțelesul celui de-al cincilea și cel mai subtil element al lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X