Gătitul la un aragaz cu gaz metan într-o bucătărie obişnuită conduce la poluarea cu dioxid de azot (NO2) peste limitele impuse la nivelul UE, reiese dintr-un raport al Organizaţiei pentru Cercetări Ştiinţifice Aplicate (TNO). De asemenea, arderea gazului dar si a preparatelor produce o crestere a dioxidului de carbon (CO2) care, cumulat la populatia planetei contribuie la incalzirea globala. UE are in vedere sa reglementeze gatitul in locuinte.
TNO a efectuat o simulare a gătitului mesei cu gaz metan pe o perioadă de o săptămână folosind tehnici de gătit obişnuite în condiţii de bucătărie obişnuită, fără aerisire din exterior. Rezultatul a fost că, în toate simulările în care nu a fost utilizată aerisirea mecanică, valoarea limită orară UE de 200 micrograme/mc de NO2 în aer exterior a fost depăşită în interior peste limita permisă de 18 ore/an. Dimensiunea bucătăriei influenţează aceste valori, iar aerisirea reduce poluarea, însă sistemele de aerisire mecanică sunt adeseori ineficiente, insuficiente sau prea puţin utilizate, se menţionează în raport.
Mai mult de 100 milioane de cetăţeni ai UE gătesc cu aragaze pe baza de gaz metan, incluzând mai mult de jumătate din gospodăriile din Italia, Franţa, Spania, Olanda, România şi Ungaria. Organizaţiile pentru sănătate se tem că situaţia ar putea deveni extrem de gravă din cauza crizei energetice din această iarnă, deoarece oamenii reduc aerisirea pentru a face economie la căldură şi la bani.
„Cercetări anterioare au făcut legătura între utilizarea gazului metan şi tulburarea de hiperactivitate şi deficit de atenţie (ADHD) la copiii de vârstă mică. Un studiu recent sugerează faptul că gătitul cu gaz metan în timpul sarcinii poate avea ca rezultat hiperactivitatea la copiii mici. S-a dovedit că poluarea de la aragazele pe bază de gaz metan are un impact negativ şi asupra sistemului respirator şi nervos al adulţilor”, notează sursa citată. Pe de alta parte, se mai arata in comunicat, cantittaile mari de NO2 si CO2 care ajung pana la urma in atmosfera dupa aerisire contribuie la poluarea globala si la schimbarile climatice.
Toti La cazan,la „ciorba populara” ca în ‘merlocia anilor 1929-1933!!! De ce va mirati?!Atâta poate kkomunizmul globalist redivivus…Ăștia sub 50 de ani nu știți ca și Cel mai iubit fiu al Boborului roman începuse construirea CircurilorFoamei în orașul de pe Dâmbovița…iar în satele românești „sistematizate” aka „resetate”,nu erau bucătării în apartamentele unde bizonii socialiști urmau sa se furajeze…Atunci era la moda salamul cu soia( pe cartela (cum credeți ca faceți dezmăț de hrana?!)acum e la moda faina de greieri și bacteriile vaginale bifidus.Nothing new under the Sun ! Under the satan’ kommie Sun!
tovarase, adica tu consideri normal sa ne intoarcem la comunism, ba chiar la unul mai agresiv?
S-ar putea ca cel ce a postat sub „Nume*” să spună un adevăr fără ca el să-și dea seama. Să nu uităm vedenia Sfântului Mărturisitor Valeriu Gafencu din închisoare când Maica Domnului i s-a arătat spre întărire anunțându-l că ceea ce pătimesc ei în închisoare este pregătirea pentru ceea ce va urma(am formulat cu cuvintele mele nemaiținând minte exact cele din vedenie). Așa a fost vedenia și este foarte apropiată de viziunea „tovarășului” ce a postat mai sus. Deci gluma „tovarășului” se pare că devine realitate. Iar Părintele Justin Pârvu zicea, parcă spre a întări gluma tovarășului, : „Ce am pățit noi, dar să vedeți ce-o să pățiți voi care veniți după noi!”
Deci să nu ne mai supărăm degeaba, căci crucea ce vine nouă ne este rânduită pentru
salvarea nației din care facem parte.
,,Fiul Meu a sfințit acest loc pentru cele viitoare,, Acum inteleg ce a vrut să spună. Apreciez f mult comentariile tale și sunt interesat sa vorbim telefonic pentru un schimb de idei dacă dorești. Nr meu: 0739846207 Bogdan
Eram doar ironic…despre kkomunism și kkapitalism-globalism.Fiecare pricepe cât vrea din ce percepe din mediul lui de viata.
SoareleNegru abia s-a aprins pe sub ceruri,*stralucirea* maxima a intunecimii sale sta sa vina…ca Amagitorul.