X

UE va plăti încă 5 miliarde de euro (și din banii României) pentru înarmarea soldaților ucraineni – 60m.ro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Bruxelles-ul va oferi Ucrainei săptămâna aceasta o asistență macrofinanciară suplimentară de 5 miliarde de euro, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. 

„Situația de pe teren din Ucraina continuă să necesite sprijinul nostru inexplicabil. Pe lângă cele 10 miliarde de euro pe care le-am furnizat deja, săptămâna aceasta vom oferi o asistență macrofinanciară suplimentară de 5 miliarde de euro. UE va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a scris președintele Comisiei Europene pe Twitter, comentând întâlnirea cu premierul Ucrainei, Denys Shmygal.

Cel de-al optulea Consiliu de asociere UE-Ucraina a avut loc luni la Bruxelles, în cadrul căruia, potrivit comunicatului Comisiei Europene, a fost discutată o agendă bilaterală, în special punerea în aplicare a Acordului de asociere și stadiul cooperării. Reuniunea Consiliului a fost coprezidată de Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, și de prim-ministrul Ucrainei.

Uniunea Europeană a aprobat în iulie alocarea a 1 miliard de euro către Kiev a primei tranșe de noi asistențe macrofinanciare. Fondurile au ajuns în țară la începutul lunii august. Întregul volum al programului financiar este estimat la 9 miliarde de euro. La sfârșitul lunii august, Comisia Europeană a declarat că este în curs de soluționare a problemei plății restului fondurilor.

Noul program de asistență macrofinanciară al UE este al șaptelea la rând. Kievul a primit tranșa finală în cadrul programului anterior, al șaselea, în luna mai, volumul total al programului ridicându-se la 1,2 miliarde de euro.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Nu Ursula ia deciziile, ea doar le anunță. La fel se întâmplă și la noi cu miniștrii. De exemplu, cel de la energie din România, căci este fierbere mare fiindcă cresc aberant prețurile, deci acest ministru român de la energie doar afișează planul propus pentru viitor și nicidecum faptul că el l-a facut, sau chiar de l-a făcut el, l-a conceput pe baza indicațiilor prețioase ale celor care l-au uns ministru, iar aceia la rândul lor ascultă de un plan global, adică ascultă de cei care îi țin în posturi(scaune). Deci alții decid iar executanții ies în față ca și cum ar fi deciziile lor. Dacă “iese rău”, adică se răscoală rău populația, atunci “greșeala” o suportă țapul ispășitor care de la bun început a convenit să joace un astfel de rol. Astfel toți aplaudăm că am scăpat de un “om rău” dar de fapt ne-am păcălit singuri crezând că s-a rezolvat problema. Așa și cu Ursula. Când s-o umple paharul și la nivel european, atinci țapul ispășitor de aici, Ursula, va salva “onoarea” UE. Praf în ochi. Alții fac “cărțile”(planurile) iar nouă ne-o arată pa Ursula ca fiind singura responsabilă de asemenea decizii. Dacă nu o să mai fie Ursula vine alt țap ispășitor, adică alt personaj care știe din capul locului ce poate face și până când poate sta pe post. Și cu Codruța a fost și este la fel. Toți acceptă roluri mari dar când se strică căruța acceptă ca toată vina să cadă pe ei, asta ca să iasă basma curată hoarda din care ei înșiși fac parte. Li se face mai apoi loc (“bun”) în altă parte. Și hoarda își vede nestingherită de “treabă” înainte arătând mulțimii cum că vinovatul a fost sancționat cu demiterea. Ce vedem noi este de fapt un teatru de păpuși. Însă păpuși bine plătite. Ce putem face noi? Să nu mai acceptăm păpuși care să ne conducă, ci doar oameni cu coloană vertebrală, oameni drepți. Iarăși cităm din filmul “Mihai Viteazul”: “Deșteptarea români, că am dormit destul!”

  2. E ca si cum babornitza marxista ar lua de la gura copiilor ei si putinul ramas, ca sa-l dea amantului! Pt ca lui barbat-su i-a dat comisioanele rezultate din vanzarea vaccinurilor Pfizer!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button