Nancy Pelosi a publicat informații că soțul ei a exercitat o opțiune de acțiuni prin vânzarea a 25.000 de acțiuni Nvidia, rezultând o pierdere calculată de 342.365 de dolari.
Motivul acestui anunț vine din obligația legală a membrilor Congresului de a face disponibile publicului toate tranzacțiile cu acțiuni și tranzacții în termen de 45 de zile de la executarea tranzacției, în efortul de a preveni tranzacțiile privilegiate. Dar, în timp ce multe site-uri media se grăbesc să risipească zvonurile și teoriile conspirației în jurul comerțului, ar putea exista un adevărat motiv de îngrijorare dacă ne uităm la actul CHIPS și la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, potrivit analizei inginerului Robin Mitchell în Electropages.
„Membrii Congresului, Nancy Pelosi, se îmbogățesc pentru că sunt norocoși sau pentru că au acces la informații despre tranzacții privilegiate pe care apoi le oferă soților lor, care tranzacționează la bursă? Astăzi vorbim despre Nancy Pelosi și despre bursă. Ea s-a confruntat cu adevărul sumbru că, probabil, unii oameni cred că tranzacțiile comerciale ale ei, sau tranzacțiile comerciale ale familiei Pelosi, beneficiază oarecum de pe urma informațiilor privilegiate ale lui Nancy Pelosi. Acum, dacă vezi o legătură între Nancy Pelosi, care dezbate dacă să acorde sprijin de miliarde de dolari industriei cipurilor, și Paul Pelosi care investește în industria cipurilor, evident că ești un fel de conspiraționist”, spunea zilele trecute actorul Russel Brand.
Taiwanul este unul din cei mari producători de semiconductori din zonă. Guvernele din întreaga lume au promovat legislații pentru a încuraja semiconductorii de producție locală. În SUA, acest lucru se realizează prin actul CHIPS, care va înregistra peste 50 de miliarde de dolari în finanțare pentru a ajuta producătorii să deschidă noi turnătorii și să ofere credite fiscale celor care produc în SUA. Companiile din afara SUA nu vor beneficia de legea CHIPS, dar este de așteptat ca și companiile care își internalizează producția să aibă de suferit (cum ar fi Xilinx, Nvidia și AMD), deoarece se bazează pe turnătorii terțe, adesea situate în China și Taiwan. Nvidia la care soțul domnii Peloși a vândut acțiunile.
Actul CHIPS este condus de Nancy Pelosi, care, fără îndoială, va avea cunoștințe interne despre dezvoltarea actului, intențiile sale complete și cum ar putea fi extins în viitor. Acest lucru o pune pe Nancy Pelosi într-o poziție neobișnuit de puternică pentru a exercita tranzacții cu companii de semiconductori care ar maximiza profitul pe termen lung. Desigur, acesta ar fi tranzacționare privilegiată și niciun politician nu a făcut vreodată așa ceva.
Dacă actul CHIPS are într-adevăr un impact negativ asupra companiilor precum Nvidia, ar fi benefic să fie descărcate aceste stocuri și/sau să fie redus stocul. În plus, achiziționarea de acțiuni în companii precum Intel și Texas Instruments care urmează să primească credite fiscale și marje de profit mai mari ar prezenta un risc semnificativ mai mic.
În cele din urmă, Nancy Pelosi și-a semnalat recent intenția de a vizita Taiwan pentru a-și arăta sprijinul, dar China a indicat că nu ar tolera o astfel de mișcare. Dacă China este antagonizată prea mult, aceasta ar putea determina Beijingul să se pregătească pentru o invazie a Taiwanului. Acum, este probabil ca în acest timp prețurile acțiunilor turnătoriilor din Taiwan să scadă, iar acest lucru ar duce la scăderea prețurilor acțiunilor unor companii precum Nvidia. În acel moment, acțiunile Nvidia ar putea fi achiziționate la un minim istoric, iar apoi Nancy Pelosi ar putea lansa o misiune diplomatică pentru a îmbunătăți legăturile dintre China și Taiwan. Dacă reușește, prețurile acțiunilor acelor turnătorii ar crește, iar acest lucru ar avea ca rezultat câștiguri mari.