Comenzile pentru Complexul Energetic Oltenia scad, în mod dubios, exact când ar trebui să crească. Mai exact, când nu bate vântul și producția de energie eoliană scade, complexul este obligat de minister să reducă producția, ceea ce conduce la o majorare a importurilor, ne spun sindicaliștii de la Cartel Alfa. Mai mult, cel mai mare producător de energie nu este lăsat să funcționeze decât la o treime din capacitate.
Sindicaliștii de la Cartel Alfa Gorj ne spun că au observat, în ultimele zile, un fenomen extrem de ciudat. Atunci când iese producția eolienelor din sistem, Complexul Energetic Oltenia primește comanda să-și reducă foarte mult producția, în loc să o crească, așa cum ar fi logic. Iar în momentul în care se fac asemenea manevre, importul crește excesiv.
”Acum Complexul Energetic Oltenia produce în medie cam 1.000-1.050 MWh, dar la capacitate maximă ar putea ajunge la aproape 3.000 de MWh. Deocamdată avem lignit suficient ca să producem și la capacitate maximă, dar nu ne lasă să producem. Se petrece un fenomen ciudat, atunci când bate vântul, intră eolienele, și când nu bate vântul, importăm, și nu ne lasă pe noi să intrăm cu mai multă energie. În mod normal, ar trebui să creștem producția atunci când nu bate vântul, că nu mai produc eolienele, dar atunci ni se comandă să scădem producția. Și culmea, atunci când produc și eolienele, primim comanda să creștem și noi, cu puțin, dar creștem producția. Am urmărit în sistem și am văzut că atunci când bate vântul ne cer să producem cam 1.400 MW, iar când nu mai bate vântul ne scade și pe noi la 1.000 MW sau chiar 900 MW, în schimb importăm 2.000 MW, în loc să creștem producția internă. Nu are nicio logică, nu înțelege nimeni de face Virgil Popescu, de ce tot importă atât de mult”, ne-a declarat Alin Munteanu, liderul Cartel Alfa Gorj. Termocentrala Rovinari are o capacitate disponibilă de 1.300 de MWh, Termocentrala Turceni, 990 MWh, Ișalnița, 330 MWh, iar Craiova poate produce 250 MWh.
Virgil Popescu nu se grăbește
Declarația Guvernului de acum o lună, în care anunța angajarea a 600 de oameni în mineritul din Olt, nu s-a materializat încă. Deocamdată abia se desfășoară procedurile de selecție a dosarelor și interviurile, urmând ca abia de la 1 mai să se semneze contractele de muncă, acestea fiind pe o perioadă determinată, până în decembrie 2022.
”Pe partea cu exproprierile pentru extracția de lignit și cu avizele de la mediu, nu se mișcă lucrurile. Trebuie defrișat, apoi dat pământul la o parte și abia după aceea se începe exploatarea lignitului, ceea ce înseamnă cam 5-6 luni, din momentul în care se apucă, dar deocamdată văd că Virgil Popescu nu se grăbește. O avea alte planuri, deși văd că toată Europa spune că nu renunță încă la cărbune, s-au prelungit termenele, iar ministrul Energiei o ține în continuare cu restructurările. Acum noi am putea producem cărbune, avem și capacități, dar nu suntem lăsați. Avem 10 cariere, dintre care 5 sunt blocate pentru că nu s-au mai făcut exproprieri. Ar trebui să se facă coridorul de exproprieri, ca să nu mai fie probleme. Noi avem cărbune și pentru 20 de ani de acum încolo, am putea să și exportăm, mai ales acum, în contextul sancțiunilor impuse Federației Ruse”, ne-a precizat liderul Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu.
Investiții pentru privați, nu pentru stat
De finanțarea de 600 de milioane de euro pentru retehnologizare și modernizare la Complexul Energetic Oltenia nu va beneficia statul, susțin sindicaliștii. Licitația a fost câștigată OMV și Tinmar Energy, care vor face parcuri fotovoltaice pe terenul Complexului Energetic Oltenia (CEO). ”Banii europeni nu vor ajunge la CEO, ci la cele două companii, care vor face parcurile fotovoltaice pe terenurile noastre, iar apoi vor deveni acționari la Complexul Energetic Oltenia. Problema este că această investiție ar fi putut să o facă Complexul Energetic Oltenia, că avem 11.500 de oameni angajați. Discutam acum câteva luni cu un miner ungur care mi-a spus că au și ei parcuri fotovoltaice, dar făcute de compania ungurească, a statului, nu de privați”, a mai afirmat Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj.
..”sindicatele care protejează drepturile salariaților gen „Cartel Alfa” , deci hai sa mai și râdem duminica, între do’o porții de mici, bere și manele..
Răspunsul este clar : Țara noastră românească este vândută străinilor și ei sunt cei care ne conduc !
DNA n-a zis nimic. Premierul și președintele nici atât. Asta înseamnă că există complicitate și că furtul a fost legalizat la nivelul guvernului. Nu spun cum sunt numiți cei care fură dar se pare că și hoții au primit aprobare să facă parte din guvern. Să ne spălăm mai puțin, să consumăm orice mâncare la temperatura camerei, să donăm frigiderul că consumă curent și să stăm la temperatura camerei căci numai așa vom face economie la gaze și vom putea scăpa de Putin. Să mori de frig și de foame este cea mai frumoasă formă de patriotism a cetățeanului obișnuit. Nu a guvernului, să ne înțelegem.
Emisiunea Megafon cu Iurie Roșca – invitat Benedict Ciubotaru
Înregistrată în 2017, subiectul abordat în emisiune este mai actual astăzi sub aspectul conflictului din Ucraina. În cercurile „Franței Eterne” – fiica cea mare a Bisericii – subiectul meta-politic este abordat de școala franceză anti-globalistă sub autoritatea incontestabilă a lui Pierre Hillard, care a scos o serie de lucrări care pur și simplu au zguduit lumea.
Însă iată că de partea noastră a Europei avem și noi oameni de anvergură universală care prezintă subiectul subiectelor: meta-politica sub aspectul religios în concertul așteptărilor escatologice. În România subiectul este ignorat de cei care se recomandă salvatorii națiunii și tratat cu cenzura necesară în spațiul public, deoarece reprezintă nucleul atomic al colonizării globale și conflictelor trecute și actuale.
Cine altul decât Iurie Roșca să spargă gheața? Emisiune plăcută și nu uitați să luați notițe – Doamne ajută!
https://youtu.be/QJoOxi94aDs
HAIDETI OAMENI BUNI SA NE ORGANIZAM SI SA MERGEM CU TOTII LA CENTRALELE IN CAUZA!!!