Sputnik International
Uniunea Europeană a denunţat, luni, atmosfera de intimidare din timpul campaniei electorale din Rusia şi lipsa de observatori internaţionali la scrutinul parlamentar câştigat de partidul pro-Kremlin Rusia Unită, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Ouest-France, potrivit agerpres.
„Ceea ce am observat în contextul apropierii alegerilor a fost o atmosferă de intimidare la adresa tuturor vocilor critice independente”, a declarat Peter Stano, purtătorul de cuvânt al lui Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.
Copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din Marea Britanie vor fi vaccinaţi începând cu săptămâna viitoare
„Scrutinul parlamentar s-a desfăşurat fără observatori internaţionali credibili. Există o serie de indicii din partea observatorilor locali independenţi referitoare la numeroase nereguli electorale”, a subliniat oficialul UE.
Partidul Rusia Unită, care îl susţine pe preşedintele Vladimir Putin, a obţinut 49,84% din voturi în urma scrutinului parlamentar desfăşurat în Rusia, conform rezultatelor anunţate luni de Comisia Electorală Centrală. Partidul Rusia Unită (conservator, naţionalist) a obţinut 49,84% din voturi, fiind urmat de Partidul Comunist (extremă-stânga), care are 19,56% din voturi, a anunţat Comisia Electorală Centrală după numărarea a 99,7% din voturi.
Partidul Liberal-Democrat din Rusia, o formaţiune naţionalistă, a primit 7,51% din voturi, formaţiunea Rusia Dreaptă (centru-stânga) a obţinut 7,38%, iar mişcarea Noul Popor, 5,33%.
Opoziţia anti-Kremlin a fost exclusă din scrutin. Aliaţii liderului opoziţiei, Aleksei Navalnîi – aflat în detenţie – au îndemnat alegătorii să voteze cu partidele plasate cel mai bine pentru a învinge formaţiunea Rusia Unită.
Italia ar putea organiza un referendum privind liberalizarea consumului de canabis
Au fost semnalate nereguli electorale în mai multe regiuni din Rusia. Inclusiv liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, a denunţat fraude electorale.
Pentru prima dată după anul 1993, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) nu a trimis observatori la scrutinul parlamentar federal din Rusia, în contextul limitărilor impuse de autorităţile ruse.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Da pe ei – impostori ilegitimi si multiplu anti-constitutionali, … i-au „observat” rusii cand au incalecat natiile?
Acesti parazitic care toaca bani9i oamenilor se plimba si baga bete-n roate in tarile unde – din prostie si GRESIT sint admisi!
Cati hhh…observatori a trimis UE in SUA la lovitura oba-marxistoida de stat camilo-robinet-iana?