X

Parlamentul European cere trecerea la un sistem de cercetare care să nu mai utilizeze animalele pentru experimente ştiinţifice

Wikipedia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Parlamentul European a cerut UE, într-un text adoptat joi, să accelereze trecerea la un sistem de cercetare care să nu mai utilizeze animalele pentru experimente ştiinţifice, relatează France Presse, potrivit agerpres.

În acest text fără caracter obligatoriu, adoptat cu o cvasi-unanimitate (667 pentru, 4 împotrivă şi 16 abţineri), europarlamentarii reuniţi la Strasbourg cer un plan de acţiune fixând „termene pentru a elimina treptat recurgerea la animale în cercetare şi teste”.

Polonia este forţată să-şi SCHIMBE definiţia legală a violului

„Deputaţii doresc o finanţare suficientă pe termen mediu şi lung pentru a asigura dezvoltarea, validarea şi introducerea rapidă a unor noi metode experimentale, mai ales prin finanţare sporită în cadrul Horizon Europe”, programul de cercetare şi inovaţie al Uniunii Europene, explică Parlamentul European într-un comunicat.

Experimentele pe animale sunt interzise în UE pentru produse cosmetice din 2009 şi legislaţia actuală stabileşte cerinţe privind bunăstarea animalelor încă necesare pentru ştiinţă.

Cu toate acestea, mai mult de douăsprezece milioane de animale (peste 90% şoareci) au fost crescute şi ucise în 2017 pentru scopuri de cercetare, iar multe dintre ele, din motive diferite, nu au fost utilizate în cele din urmă în procedurile ştiinţifice, potrivit unui raport din februarie 2020 al Comisiei Europene.

Kremlinul mizează pe voturile din Donbas la alegerile din Rusia! Reacţia Kievului este una vehementă

Atunci când recurgerea la animale în cercetare este inevitabilă, în absenţa unor metode alternative, „aceste regimuri de testare ar trebui să aibă loc numai în condiţii optime care să reducă durerea, anxietatea şi suferinţa animalelor în cauză”, insistă europarlamentarii, care au dezbătut subiectul în iulie.

O „oportunitate istorică”, votul Parlamentului European „este semnalul necesităţii unei schimbări sistemice în abordarea europeană a ştiinţei şi cercetării medicale” pentru „a se concentra pe tehnologii moderne şi pertinente pentru oameni”, a salutat organizaţia de protecţie a animalelor Human Society International.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button