X

UE trebuie să-şi revizuiască politica privind relaţiile cu Rusia, susține candidatul social-democraţilor germani la postul de cancelar

Die Welt

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Uniunea Europeană trebuie să-şi revizuiască politica privind relaţiile cu Rusia, a susţinut miercuri ministrul de finanţe german Olaf Scholz, candidat al Partidului Social-Democrat german (SPD) pentru postul de cancelar, scrie Politico.eu, potrivit agerpres.

”Ne trebuie o nouă Ostpolitik”, a spus Scholz într-un interviu acordat postului Deutsche Welle, făcând referire la strategia de destindere faţă de Uniunea Sovietică urmată în timpul Războiului Rece la începutul anilor ’70 de cancelarul social-democrat Willy Brandt.

Cutremur puternic în Filipine; a fost lansată alertă de tsunami

Scholz a apreciat, de asemenea, că este important ca Rusia să ştie că UE vorbeşte cu o singură voce şi a susţinut în acest sens ideea aprofundării integrării europene, afirmând că va cere Rusiei şi altora să ”accepte că va fi mai multă integrare europeană”.

”Există o bună tradiţie care a fost iniţiată de Willy Brandt (…) despre securitatea comună în Europa”, a amintit el, dar a criticat Rusia pentru că prin anexarea Crimeei şi conflictul din estul separatist al Ucrainei a încălcat dreptul internaţional şi principiul postbelic conform căruia frontierele în Europa nu trebuie modificate prin forţă.

Este ”necesar pentru toţi să înlocuiască legea celui mai puternic cu legea dreptului”, a indicat politicianul social-democrat, ale cărui şanse de a-i succede cancelarului de dreapta Angela Merkel la conducerea viitorului guvern de la Berlin după alegerile din 26 septembrie au crescut, conform sondajelor din ultimele săptămâni.

Întrebat însă dacă va folosi cuvinte tari când va trata cu preşedintele rus Vladimir Putin, Olaf Scholz a răspuns evaziv, afirmând că este important pentru Germania să lucreze întotdeauna împreună cu alţii. Pe de altă parte, el s-a arătat favorabil susţinerii manifestate de partidul său pentru gazoductul ruso-german Nord Stream 2, criticat de mare parte din restul Europei.

Remarcile sale prudente, prin care a criticat Kremlinul, dar fără să facă promisiuni, sunt în acord cu politica promovată de Angela Merkel, care a fost critică faţă de Moscova în timp ce a lăsat deschisă uşa dialogului.

Cu toate acestea, Germania s-ar putea vedea nevoită să-şi înăsprească abordarea faţă de Rusia în anii următori. De altfel, cu numai două luni în urmă, Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron s-au lovit de opoziţia celorlalţi lideri europeni când au pledat pentru deschiderea unui dialog cu Vladimir Putin.

Anticiclonul ‘Lucifer’ lovește puternic Italia cu temperaturi record de 48,8 grade Celsius

Cu şase săptămâni înaintea alegerilor legislative în Germania, poziţionarea în relaţiile cu Moscova rămâne un subiect sensibil în această ţară. Conform unui sondaj publicat luna trecută, germanii sunt în continuare divizaţi asupra acestei chestiuni conform liniilor de separaţie de pe vremea Războiului Rece. Astfel, în timp ce în partea de est a Germania 50% dintre cei chestionaţi au spus că doresc legături mai strânse cu Rusia, în partea de vest procentul opiniei similare a coborât la 25%.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button