X

Consiliul UE adaugă Ucraina pe lista ţărilor pentru care ar trebui eliminate restricţiile de călătorie

exit.al

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Consiliul Uniunii Europene a adăugat joi Ucraina pe lista ţărilor, a regiunilor administrative speciale şi a altor entităţi şi autorităţi teritoriale în privinţa cărora restricţiile de călătorie ar trebui să fie eliminate, indică un comunicat postat pe website-ul consilium.europa.eu, potrivit agerpres.   

De asemenea, de pe lista respectivă au fost înlăturate Thailanda şi Rwanda.

Armata sud-africană sună MOBILIZAREA! Zeci de mii de militari sunt trimişi să restabilească ordinea în ţară!

Lista va continua să fie revizuită periodic şi, dacă este cazul, va fi actualizată. Pe baza criteriilor şi a condiţiilor stabilite în recomandare, începând cu 15 iulie statele membre ar trebui să elimine treptat restricţiile de călătorie la frontierele externe pentru rezidenţii următoarelor ţări terţe: Albania, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Bosnia şi Herţegovina, Brunei, Canada, Israel, Japonia, Iordania, Liban, Macedonia de Nord, Muntenegru, Noua Zeelandă, Qatar, Republica Moldova, Arabia Saudită, Serbia, Singapore, Coreea de Sud, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

În cazul Chinei, măsura se aplică sub rezerva confirmării reciprocităţii. Restricţiile de călătorie ar trebui să fie eliminate treptat şi pentru regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao.

În cadrul categoriei de entităţi şi autorităţi teritoriale care nu sunt recunoscute ca state de cel puţin un stat membru UE, restricţiile de călătorie pentru Kosovo şi Taiwan ar trebui, de asemenea, eliminate treptat.

Rezidenţii din Andorra, Monaco, San Marino şi Vatican ar trebui să fie consideraţi rezidenţi ai UE în sensul acestei recomandări.

Criteriile pentru determinarea ţărilor terţe pentru care ar trebui eliminate actualele restricţii de călătorie au fost actualizate la 20 mai 2021. Acestea se referă la situaţia epidemiologică şi la răspunsul global la COVID-19, precum şi la fiabilitatea informaţiilor şi a surselor de date disponibile. Reciprocitatea ar trebui să fie luată în considerare, de asemenea, de la caz la caz.

La această recomandare participă şi ţările asociate spaţiului Schengen (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia).

La 30 iunie 2020, Consiliul a adoptat o recomandare privind eliminarea treptată a restricţiilor temporare asupra călătoriilor neesenţiale către UE. Recomandarea conţinea o listă iniţială a ţărilor în privinţa cărora statele membre ar trebui să elimine treptat restricţiile de călătorie la frontierele externe. Lista este revizuită periodic şi, dacă este cazul, este actualizată.

Boiko Borisov a fost audiat la sediul poliţiei naţionale bulgare într-un dosar de corupţie

La 20 mai, Consiliul a adoptat o recomandare modificată pentru a răspunde la campaniile de vaccinare în curs prin introducerea anumitor derogări pentru persoanele vaccinate şi prin relaxarea criteriilor de eliminare a restricţiilor pentru ţările terţe. În acelaşi timp, modificările iau în considerare posibilele riscuri prezentate de noile variante prin stabilirea unui mecanism de activare a unei frâne de urgenţă pentru a reacţiona rapid la apariţia într-o ţară terţă a unei variante care suscită interes sau îngrijorare.

Recomandarea Consiliului nu este un instrument cu forţă juridică obligatorie. Autorităţile statelor membre rămân responsabile de punerea în aplicare a conţinutului recomandării. Acestea pot, în condiţii de transparenţă deplină, să elimine doar treptat restricţiile de călătorie pentru ţările care figurează pe listă. Un stat membru nu ar trebui să decidă eliminarea restricţiilor de călătorie pentru ţări terţe care nu figurează pe listă înainte ca acest lucru să fi fost decis într-un mod coordonat.

 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button