O reclamă publicată în Jyllands-Posten, semnată de premierul maghiar, Viktor Orbán, conține șapte propuneri pentru modificări ale cooperării UE. Anunțul vine în urma criticilor masive asupra atitudinii Ungariei față de homosexuali.
Viktor Orban propune modificări ale UE într-o reclamă postată în mai multe ziare europene, cum este Jyllands-Posten, din Danemarca. Guvernul său de la Budapesta este criticat intens de țările din blocul comunitar.
Un „superstat” nu trebuie construit la Bruxelles, căruia nimeni nu i-a dat permisiunea aceasta, iar Ungaria spune NU „imperiului european”.
Acesta este primul punct dintr-o reclamă inserată săptămâna trecută în cotidianul danez Jyllands-Posten.
Anunțul este indentat în numele guvernului maghiar și semnat de prim-ministrul țării, Viktor Orban. Este format din șapte propuneri pentru viitorul Uniunii Europene.
În cele șapte propuneri, șeful guvernului de la Budapesta se concentrează în special pe mai multă autodeterminare pentru statele membre ale UE, protecția cetățenilor europeni și integrarea Serbiei în UE.
Anunțul apare pe fondul unei perioade în care guvernul ungar este criticat virulent din toate părțile.
Mai ales după summitul UE de la Bruxelles, unde Ungaria a fost pusă la colț. La summit, mai multe țări din UE au denunțat atitudinea ostilă a guvernului maghiar față de homosexuali.
Motivul criticilor este o lege care este considerată a fi îndreptată împotriva minorităților sexuale.
Conform noii legi implementate de guvernul maghiar, filmele și cărțile pentru tineri se pot ocupa doar de sexualitatea dintre un bărbat și o femeie. De asemenea, interzice reclamele care descriu homosexualitatea ca parte a unei societăți normale.
La acel summit, prim-ministrul olandez, Mark Rutte, a spus că Ungaria nu mai aparține UE din cauza acestei legi.
Înainte de venirea lui Orban la putere în 2010, Ungaria era una dintre cele mai progresiste țări din regiune, unde homosexualitatea fusese dezincriminată de la începutul anilor 1960 și uniunile civile între persoane de același sex erau recunoscute încă din 1996.
Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.