X

Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Greciei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia Europeană a aprobat joi planul de relansare al Greciei, ce va fi finanţat prin împrumutul comun european destinat să atenueze impactul economic al pandemiei de COVID-19, a anunţat joi, la Atena, preşedinta executivului UE, Ursula von der Leyen, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Aprobarea pe care noi am dat-o astăzi este o etapă importantă pentru deblocarea a 30,5 miliarde de euro în cursul următorilor ani’ către Grecia, a declarat Ursula von der Leyen din situl antic al Agorei din Atena, în prezenţa premierului grec Kyriakos Mitsotakis.

Delighted to give the @EU_Commission’s green light to Greece’s €30.5 billion recovery plan.

The plan is ambitious and will help build a better future for the Greek people.

It can reshape ?? for decades ahead. We need to make the best out of it, for the next generations.

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) June 17, 2021

Citeşte şi: Summit Rusia-SUA: Un dialog pragmatic, intens şi cu câteva rezultate concrete – Black News

‘Când planul va fi aprobat de Consiliul European, vom fi pregătiţi să deblocăm primele fonduri în iulie’, a adăugat şefa executivului comunitar.

Grecia urmează să primească aproximativ 30,5 miliarde de euro, dintre care 17,8 miliarde ca subvenţii directe şi 12,7 miliarde sub formă de împrumuturi.

Ursula von der Leyen a început turneul său în Europa miercuri cu Spania şi Portugalia pentru a da undă verde din partea Bruxelles-ului diferitelor planuri naţionale de redresare şi rezilienţă. După Grecia, şefa Comisiei va ajunge în cursul după-amiezii de joi în Danemarca.

Aceste planuri naţionale vor fi finanţate printr-un plan masiv al UE de 750 miliarde de euro finanţat printr-un împrumut comun fără precedent.

Ca şi celelalte ţări din Europa de Sud, ale căror economii sunt puternic dependente de turism, Grecia a suferit din plin consecinţele pandemiei de COVID-19.

După un deceniu de criză economică, Grecia spera să revină cu o creştere puternică, dar PIB-ul său a înregistrat o scădere de 8,2%.

Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă ca economia Greciei să crească cu 3,2% în acest an şi cu 5,4% în 2022, în timp ce Comisia Europeană prognozează o creştere a PIB cu 4,1% în 2021 şi de 6% în anul următor.

Grecia îşi propune să cheltuiască peste 11,6 miliarde de euro în 2021 pentru sprijinirea firmelor care au fost nevoite să reducă sau chiar să înceteze activitatea în urma restricţiilor succesive impuse pentru combatarea epidemiei de COVID-19. În 2020, guvernul de la Atena a acordat deja ajutoare de 24 miliarde de euro.

Citeşte şi: Marea Britanie AMÂNĂ vaccinarea copiilor – Black News

‘Punerea în aplicare a ambiţiosului plan grec reprezintă o provocare, dar şi o foarte mare şansă’, a subliniat şefa Comisiei, salutând faptul că, ‘astăzi, Europa şi Grecia sunt împreună în acest demers’.

Pentru finanţarea diferitelor planuri naţionale, Uniunea Europeană s-a pus de acord asupra unui mecanism inedit care i-a permis să realizeze marţi prima emisiune de obligaţiuni, de 20 miliarde de euro, salutată de Ursula von der Leyen drept ‘cea mai mare operaţiune’ de acest fel realizată până acum în Europa. 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Am ajuns la mâna străinilor cu „ajutorul” politicienilor străini de țară și de neam. Vai de poporul român!
    Finalul va fi unul interesant pentru toți, căci fiecare își va lua plata după faptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button