X

UE vrea ca americanii să treacă de la vorbe la fapte în disputa privind oţelul

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

SUA trebuie să ”treacă de la vorbe la fapte” pentru a soluţiona disputa cu Uniunea Europeană referitor la comerţul cu oţel şi aluminiu, a susţinut miercuri vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene pentru o economie în serviciul cetăţenilor, Valdis Dombrovskis, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres. 

Cele două părţi au suspendat tarifele în disputa lor veche de 17 ani cu privire la subvenţiile pentru producătorii de avioane Airbus şi Boeing.

Citeşte şi: Răspunsul lui Macron la palma încasată în Tain-l’Hermitage – Black News

Totuşi, SUA au păstrat tarifele impuse de fostul preşedinte Donald Trump asupra oţelului şi aluminiului importate din Uniunea Europeană, deşi Bruxellesul a suspendat alte măsuri de răspuns.

”Le-am transmis SUA un mesaj clar despre disponibilitatea noastră de a soluţiona această chestiune într-o manieră corectă şi echilibrată, prin suspendarea dublării automate a contramăsurilor noastre justificate. Acum Statelor Unite le revine să treacă de la vorbe la fapte”, a spus Dombrovskis în faţa eurodeputaţilor, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg.

Un proiect de declaraţie a summitului UE-SUA ce va fi găzduit de Bruxelles în 15 iunie arată că cele două părţi sunt decise să renunţe la tarifele la oţel înainte de 1 decembrie acest an şi să evite alte dispute comerciale transatlantice, relatează Reuters.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale în Mongolia – Black News

Proiectul, care va fi dezbătut miercuri de ambasadorii la UE ai statelor membre, include şi angajamentul de a încheia înainte de 11 iulie disputa dintre Bruxelles şi Washington cu privire la subvenţiile pentru producătorii de avioane Airbus şi Boeing.

UE şi SUA ar urma să coopereze pentru a contracara ascensiunea economică, politică şi militară a Chinei şi vor solicita un nou studiu cu privire la originea pandemiei de COVID-19, boală detectată prima dată pe teritoriul chinez. 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button