Ministrul Educației, Daniel David, promovează expunerea copiilor la ecrane, zilnic, între 2-4 ore pe zi, „pentru a nu pierde avantaje competitive”, informează.
În unele cazuri „excepționale”, se poate ajunge și la șase ore. David a spus aceste lucruri în calitate de „om de știință”, după cum a precizat.
„De exemplu, în ceea ce privește expunerea la screen (n.r. – ecrane), aici sunt diverse discuții, ies din poziția de ministru și vorbesc ca psiholog și ca un om de știință. Studiile sintetizate arată că în vremea în care trăim noi, în revoluția industrială prin care trecem, o expunere la ecran între două-patru ore pe zi pentru un copil este fundamentală pentru a nu pierde avantaje competitive. Când spun ecran, înțeleg totul: tablă inteligentă și computer și telefon și televizor și înțeleg și activități de distracție și activități educaționale.
Spuneam, între 2 și 4 ore în funcție de vârstă, în funcție de conținut, în funcție de aspectul personal al copilului poți să duci mai puțin sau mai mult. În cazuri extreme, în cazuri excepționale pot crește până la 6 ore sau pot reduce sub 2 ore. Dar, între 2 și 4 ore este o expunere rezonabilă. N-o faci, copilul va pierde avantajul competitiv”, a spus ministrul Daniel David, la conferința „Lecții eficiente – Folosirea eficientă a celor 50 de minute din lecție”, organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș pentru profesori și directori de școală.
David și Microsoft egal LOVE
Nu se știe dacă aceste idei ale ministrului David nu au fost influențate de întâlnirea cu reprezentanții Microsoft, care a avut loc săptămâna trecută.
Potrivit RostOnline, la finalul întâlnirii, David a fost de acord să experimenteze un proiect pilot de utilizare a inteligenței artificiale în școli.
În funcție de rezultate, experimentul ar putea fi extins la nivelul întregului sistem.
Miile de dovezi împotriva expunerii copiilor la ecrane, ignorate de Daniel David
Afirmațiile ministrului David privind beneficiile expunerii copiilor la ecrane sunt contrazise de literatura de specialitate, precum și de numeroasele mărturii ale părinților.
Trecând peste best-sellerul mondial „Demența Digitală” al lui Manfred Spitzer, pe care, fără îndoială, David îl cunoaște, au apărut foarte multe studii privind efectele negative ale expunerii la ecrane pentru copii.
Astfel, un studiu efectuat în Statele Unite arăta că petrecerea de mult timp în fața ecranelor creează probleme la învățarea limbajului și a cuvintelor de către copii.
Chiar Ministerul Educației din România, cel condus acum de David, preciza anul trecut că numărul elevilor cu probleme de învățare s-a TRIPLAT în ultimii 5 ani. Cauza? Timpul exagerat petrecut de aceștia în fața ecranelor fie că vorbim de telefon, tabletă sau calculator
Psihologul Simona Abramovici arăta, într-un interviu, că Timpul excesiv petrecut în fața ecranelor afectează deopotrivă atât creierul copiilor cât și cel al adulților, ducând la probleme de comportament, leziuni oculare, tulburări de somn și multe alte dezechilibre fiziologice și mentale.
UNESCO, celebra instituție culturală internațională, a cerut, în 2023, ca smartphone-urile să fie interzise în școlile din toată lumea. Motivul? Folosirea excesivă a telefoanelor mobile contribuie la o performanță școlară redusă și că timpul îndelungat petrecut în fața ecranului are un efect negativ asupra stabilității emoționale a copiilor.
Inclusiv Bill Gates, fondatorul Microsoft, a limitat timpul de utilizare a tehnologiei pentru copiii săi și nu le-a permis să aibă telefoane mobile până la vârsta de 14 ani.
Alte mărturii ale părinților vorbesc despre o transformare extraordinară, în bine, a copiilor lor, după renunțarea la ecrane.
Are agenda primita de lastapanii lui.Voi n o știți…
Un satanist pe care il vor ajunge blestemele românilor.