Dacă ne pierdem libertatea de exprimare, toate celelalte libertăți vor urma.
O problemă iese în evidență mai presus de toate celelalte în viitoarele noastre alegeri. Care este aceasta? Libertatea de exprimare. Vor mai avea americanii libertatea de gândire și de exprimare? Sau țara noastră va avea o ideologie oficială de stat în care disidența te bagă în închisoare?
Dacă credeți că asta nu se poate întâmpla aici, sunteți un văr al lui Rip van Winkle. Nu cu mult timp în urmă, Hillary Clinton a făcut apel la transformarea „dezinformării” într-o infracțiune, dezinformarea fiind orice dezacord cu Hillary Clinton. Ulterior, John Kerry a mers mai departe, cerând abrogarea Primului Amendament. Sub conducerea prim-ministrului Keir Starmer al Partidului Laburist, Anglia, patria strămoșilor mei și leagănul libertăților noastre, are în prezent peste 1 000 de prizonieri politici, majoritatea de dreapta. „Crima” lor a fost sfidarea ideologiei statului.
Această ideologie este marxismul cultural, marxismul tradus din termeni economici în termeni culturali, în mare parte de către un think-tank numit Institutul de Cercetări Sociale și cunoscut mai ales sub numele de Școala de la Frankfurt. Etichetat acum ca „wokeness” sau „corectitudine politică”, marxismul cultural este ideologia aproape tuturor elitelor occidentale; nu poți fi membru al acestei elite dacă nu te supui acestei ideologii. Cea mai bună introducere (critică) în istoria și obiectivele marxismului cultural este un documentar video, „History of Political Correctness”, disponibil pe Youtube (va trebui să-l căutați, dar este acolo).
Cheia pentru a înțelege de ce marxismul cultural urmărește să pună capăt libertății de gândire și de exprimare este o doctrină stabilită de unul dintre membrii Școlii de la Frankfurt, Herbert Marcuse, numită „toleranță eliberatoare”, definită ca toleranță pentru toate ideile și mișcările care provin din stânga și intoleranță pentru toate ideile și mișcările care provin din dreapta. Aceasta este ceea ce vedem astăzi în acțiune în multe campusuri universitare americane, unde facultățile au puțini sau chiar niciun conservator, iar studenții conservatori sunt amenințați cu disciplina universitară dacă îndrăznesc să spună ceea ce gândesc.
Dacă vă îndoiți de acest lucru, încercați un mic experiment de gândire. Imaginați-vă că sunteți profesor la o universitate americană obișnuită. Anunțați că sunteți marxist. Ce se întâmplă? Poate că unii colegi vă oferă un zâmbet prietenos. În cursul secolului XX, marxismul a ucis aproximativ 100 de milioane de oameni.
Folosesc colegiile și universitățile ca exemple pentru că marxiștii culturali au realizat acolo ceea ce intenționează pentru întreaga Americă. Orice critică sau sfidare a marxismului cultural, orice „dezinformare” sau „discurs al urii” (definit ca dezacord cu marxismul cultural), te va duce la închisoare. O poate face astăzi în Marea Britanie, Canada, Franța și o serie de alte țări. Dacă doriți să vorbiți liber, îndreptați-vă spre Europa Centrală și de Est. Țările de acolo s-au săturat de marxism și de prizonieri politici în secolul XX.
Dar dacă președintele Trump este reales, ce ar putea face el pentru a proteja și, acolo unde este necesar, pentru a restabili libertatea de gândire și de exprimare?
În ceea ce privește libertatea de exprimare în universități, el a luat măsuri înainte de încheierea primului său mandat. El a emis un ordin conform căruia, dacă un colegiu sau o universitate nu adoptă o declarație fermă în apărarea libertății de gândire și de exprimare, similară cu cea a Universității din Chicago, aceasta nu va fi eligibilă pentru niciun fel de fonduri federale, inclusiv granturi de cercetare. Această din urmă dispoziție este esențială, deoarece schimbă echilibrul politic al puterii în campusuri.
Facultatea de științe exacte, care în mod normal nu participă la reuniunile facultății deoarece acestea sunt dominate de nebuni, constată că fondurile lor de cercetare sunt în pericol, participă la reuniunea facultății și votează declarația necesară de apărare a libertății de gândire și de exprimare.
Președintele Trump a părăsit funcția înainte de încheierea lungului proces de elaborare a normelor federale și sunt sigur că unul dintre primele gesturi ale administrației Biden a fost de a o elimina. Dar ar putea fi resuscitată cu ușurință în al doilea mandat al președintelui Trump. Organizațiile conservatoare studențești care există acum în unele campusuri universitare ar fi fericite să informeze guvernul dacă administrațiile colegiilor lor respectă sau nu propria politică.
O a doua acțiune i-ar împinge pe marxiștii culturali înapoi în cutia lor la scară națională. Aceasta ar adăuga „punctul de vedere politic” la lunga listă de discriminări interzise de legea federală. Interzicem deja discriminarea pe aproape orice alt motiv: rasă, naționalitate, sex, LGTBQNUTS, halitoză congenitală – lista este interminabilă. Cine ar putea obiecta la adăugarea unui punct de vedere politic? La urma urmei, i-ar proteja și pe marxiști.
Libertatea de gândire și de exprimare este marea problemă în aceste alegeri, deoarece, dacă această libertate este pierdută, în cele din urmă vor fi pierdute și celelalte. Țineți minte acest lucru în ziua alegerilor.
William S. Lind, pentru The American Conservative