X

Textele slujbelor pentru Sf. Cuv. Arsenie de la Prislop, Sf. Preot Mucenic Constantin Sârbu și Sf. Preot Mărturisitor Ilie Lăcătușu, aprobate de Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei s-a întrunit joi la București. Pe agenda ierarhilor au figurat aprobarea mai multor texte liturgice și introducerea în calendar a unui sfânt de origine dacoromană care i-a fost ucenic Sf. M. Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, anunță Basilica.ro.

Textele slujbelor pentru Sf. Cuv. Arsenie de la Prislop, Sf. Preot Mucenic Constantin Sârbu și Sf. Preot Mărturisitor Ilie Lăcătușu au fost analizate de Comisia Liturgică a Arhiepiscopiei Bucureștilor și transmise către eparhiile din Mitropolia Munteniei și Dobrogei înaintea Sinodului Mitropolitan.

Eparhiile au trimis propuneri de îmbunătățire până miercuri, 23 octombrie, care au fost introduse în varianta finală. Astfel definitivate, variantele finale vor putea fi discutate și aprobate vineri de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Membrii Sinodului Mitropoliei Munteniei și Dobrogei au mai aprobat textele liturgice (Sinaxar, Tropar și Condac) pentru Sf. Mc. Lup din Tesalonic, în vederea  înscrierii lui în Calendarul ortodox, cu zi de pomenire în 27 octombrie.

Patriarhul Daniel a explicat că Sf. Lup din Tesalonic trebuie să fi fost dacoroman, dacă nu a folosit numele grecesc de Lykos (Lup), ci un nume în versiune latină, Lupus, cu varianta Lupos. Lui i-a încredințat Sf. M. Mc. Dimitrie averile înainte de moarte, ca să le împartă săracilor.

Sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este format din ierarhii celor 10 eparhii din componența mitropoliei (Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Târgoviștei, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Episcopia Alexandriei și Teleormanului, Episcopia Giurgiului și Episcopia Tulcii), la care se adaugă episcopii Daciei Felix, Ungariei, respectiv Australiei și Noii Zeelande.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button