X

Summitul BRICS: Putin asigură că „formarea unei lumi multipolare este în curs”. Reacția UE

Summitul BRICS: Putin asigură că „formarea unei lumi multipolare este în curs”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ajuns la Kazan, Rusia, unde se desfășoară în perioada 22-24 octombrie summitul BRICS, președintele rus Vladimir Putin a asigurat miercuri că „formarea unei lumi multipolare este în curs de desfășurare, dinamică și ireversibilă”, cu ocazia deschiderii oficiale a summit-ului, care ar trebui să promoveze ambiția Kremlinului de a concura cu „hegemonia” occidentală, scrie Le Monde.

Președintele rus a adăugat că cei douăzeci de lideri adunați vor discuta împreună „cele mai urgente probleme” , inclusiv „rezolvarea conflictelor regionale” . Peste treizeci de țări și-au exprimat interesul să se alăture BRICS, a spus el. Cu acest eveniment organizat pe pământul său, Vladimir Putin intenționează să demonstreze eșecul politicii occidentale de sancțiuni economice și izolare diplomatică care vizează țara sa de la asaltul trupelor sale împotriva Ucrainei lansat în februarie 2022.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a sosit la Kazan miercuri dimineață. El este de așteptat să se întâlnească joi cu Vladimir Putin pe tema Ucrainei, o întâlnire care ar fi o premieră pe teritoriul Rusiei din 2022. ONU nu a confirmat oficial această întâlnire, dar a declarat marți că Secretarul General se va întâlni cu un „număr mare de lideri prezenți la summit”.

UE vrea ca participanții la summitul BRICS să îi ceară lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina „imediat”

Uniunea Europeană (UE) se așteaptă ca summitul BRICS, reunit miercuri în Rusia, să ceară președintelui rus Vladimir Putin să „oprească imediat războiul” din Ucraina, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE, scrie Le Monde.

„Sperăm că toți participanții la summitul de la Kazan vor profita de această ocazie pentru a-i cere încă o dată lui Putin să pună capăt imediat războiului pe care îl poartă împotriva poporului ucrainean”, a spus acest purtător de cuvânt în discursul UE , Peter Stano.

Președintele rus a deschis miercuri un summit al liderilor grupului BRICS+, care include în special China, India, Brazilia și Iran, la Kazan, în centrul Rusiei. Această întâlnire, cea mai importantă întâlnire diplomatică din Rusia de la invazia Ucrainei lansată de Moscova la 24 februarie 2022, își propune să demonstreze că Rusia nu este izolată în ciuda eforturilor Occidentului.

La deschiderea acestui summit, Vladimir Putin a pledat pentru apariția unei lumi „multipolare” . El a denunțat „sancțiunile” și „protecționismul” în comerțul internațional.

El a mai spus că salută ofertele de mediere pentru conflictul din Ucraina din partea anumitor state membre, salutând totodată progresul trupelor sale pe front.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Alo, SUA, UE, ce faceți băii săracilor ?? Vedeți că dedolarizarea merge brici, că BRICS a preluat conducerea economiei globale, că și – a creat propria monedă și propriul sistem de plăți, că paralel cu dezvoltarea economică a BRICS – lui la voi e o mare criză economică, care se potrivește de minune cu haosul din Orientul Mijlociu,, care se va termina cu o mare criză financiară și cu prăbușirea dolarului.

  2. Toamna asta este marcată de două evenimente majore care reconfigurează viitorul întregii planete: summit-ul BRICS proaspăt încheiat și alegerile din USA de pe 5 noiembrie. Mă opresc acum la summit-ul BRICS pentru că mafia globalistă din presă nu vă spune mai nimic.

    Opinia majorității analiștilor independenți este că acest summit a fost în primul rând o palmă dată de Putin globaliștilor care îl contestă: Rusia nu este izolată politic, nu este în colaps economic datorită sancțiunilor globaliste, ba chiar înregistrează o creștere economică consistentă iar poporul rus nu pare afectat de conflict. Mai mult decât atât, datorită operațiunii militare din Ucraina unde are succes, Rusia a preluat de facto conducerea BRICS într-o perioadă în care China nu este foarte preocupată de așa ceva datorită problemelor economice interne, iar India nu manifestă deocamdată apetit pentru leadership-ul mondial.

    Prin urmare Rusia reușește (din nou) să dea o lovitură de imagine cu acest summit desfășurat la Kazan, pe teritoriul ei, iar cireașa de pe tort este prezența în Rusia a secretarului general ONU, care trebuie privită în lumina recentei decizii israeliene de a-l declara persona non-grata pe teritoriul Israelului. Prin reușita aducerii lui Antonio Gutierres la summit Putin arată pisica statului sionist israelian, nu doar naziștilor din Ucraina sau globaliștilor americani sau europeni.

    Suplimentar, se pare că se încearcă o apropiere între BRICS și ONU, ale cărei rezoluții sunt ignorate constant în Gaza, Cisiordania și sudul Liban-ului de către sioniști. Iar ONU, cu toate păcatele ei globaliste, nu poate ignora faptul că cel puțin jumătate din membrii ei importanți sunt sau doresc să devină membri BRICS. Prin urmare tendința este de izolare mondială a globalismo-sionismului cu aceiași păpușari din umbră, deși la prima vedere adepții taberei globaliste nu sunt neapărat adepții taberei sioniste. Și invers.

    Exact aici este frumusețea acestui joc de șah multi-dimensional: atacul este dat asupra ADEVĂRAȚILOR vinovați planetari pentru nebunia ultimelor decenii, fără să pară că se întâmplă așa ceva. Conferința BRICS de la Kazan și-a atins toate scopurile din această perspectivă externă, dincolo de problemele interne BRICS analizate și care nu sunt puține. Rămâne să urmărim acum ce se va întâmpla pe 5 noiembrie în USA. Și mai ales ce se va întâmpla DUPĂ 5 noiembrie pretutindeni, acolo este asaltul final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button