X

Referendumul din Basarabia, un eșec administrat de Maia Sandu și Ciolacu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Gestionarea referendumului pentru integrarea în Uniunea Europeană de către guvernul Maia Sandu s-a dovedit a fi ineficientă. În ciuda unei campanii susținute, rezultatul este incert, cu voturi extrem de echilibrate, reflectând lipsa de încredere a cetățenilor și o mobilizare insuficientă din partea autorităților.

Guvernul pro-occidental de la Chișinău nu ar fi trebuit să arunce Moldova într-un astfel de referendum fără a fi sigur că rezultatul va fi unul clar și concludent. Acest demers riscant pune sub semnul întrebării capacitatea guvernării de a gestiona cu succes astfel de momente cruciale.

Criza economică din ultimii cinci ani, marcată de inflație accelerată și prăbușirea nivelului de trai, alături de exodul a aproape 2 milioane de moldoveni, subliniază un eșec de proporții. Integrarea europeană, prezentată ca soluție salvatoare, nu poate suplini lipsa unei guvernări eficiente și a unor măsuri concrete pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi. Doar unirea cu România poate reprezenta integrarea reală, iar rezultatele acestui referendum arată clar că încrederea moldovenilor într-o altă cale este scăzută.

Viziunea AUR este de integrare europeană prin unirea cu România, pe modelul reunificării celor două state germane. Aceasta este calea ușoară, rapidă și naturală, care corectează o nedreptate istorică făcută de două regimuri criminale, cel nazist și cel sovietic. Unirea nu doar că ar facilita integrarea europeană, dar ar pune capăt unui capitol întunecat din istoria Moldovei, oferind stabilitate și prosperitate.

Presiunea exercitată de către Rusia, amenințarea unui pericol extern, nu sunt suficiente atunci când viața cetățenilor este proastă. Dincolo de sloganuri, Moldova are nevoie de reforme care să aducă moldovenilor o viață mai bună, iar guvernarea actuală pare incapabilă să livreze aceste schimbări esențiale.

Acest referendum reprezintă și un eșec pentru guvernele PSD-PNL de la București, care nu și-au stabilit obiective clare și realiste cu privire la Republica Moldova. Lipsa unei strategii concrete din partea României în relația cu Moldova reflectă o neglijență diplomatică gravă, care a lăsat loc de manevră forțelor externe și instabilității politice.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Singura analiză corectă, succintă într-adevăr, dar arată nepregătirea politică și profesională
    a clasei politice din ambele tări.

    1. Cetățenii Republicii Moldova tocmai au arătat că vor mai degrabă cu Europa, decât cu Rusia, indiferent de câte voturi a cumpărat Șor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button