X

FERMIERII BULGARI primesc 168,9 milioane de euro, în urma pierderilor cauzate de importurile din Ucraina. Beneficiarii vor primi până la 280.000 de euro

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Comisia Europeană a anunțat aprobarea unui ajutor de stat în valoare de 330 de milioane de leva, echivalentul a aproximativ 168,9 milioane de euro, pentru fermierii bulgari. Acest sprijin vine în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care a afectat semnificativ piața agricolă din regiune, conform publicației Sofia Globe, citată de G4Food.ro.

Potrivit unei declarații oficiale, scopul acestui ajutor este de a reduce riscul pierderilor financiare suferite de fermierii bulgari din cauza dificultăților economice cauzate de invazia Rusiei. „Aceste dificultăți au dus la scăderea lichidității financiare a fermierilor, fiind necesară intervenția Comisiei pentru a asigura continuarea activităților agricole”, se arată în declarația Comisiei.

Ajutorul aprobat constă din două mecanisme separate, fiecare destinat unor categorii diferite de fermieri. Primul mecanism, în valoare de 164 de milioane de leva (circa 84 milioane de euro), este destinat producătorilor de cereale și semințe oleaginoase, în timp ce al doilea, care însumează 166 de milioane de leva (circa 84, 9 milioane de euro), este alocat fermierilor care activează în sectoare precum creșterea rumegătoarelor mari și mici, apicultură, fructe și legume, trandafiri oleaginoși, vii și tutun.

Acest sprijin se va acorda sub formă de granturi directe, cu o limită maximă de 280.000 de euro per beneficiar. De asemenea, este prevăzut ca fondurile să fie alocate până la data de 31 decembrie.

„Această măsură este menită să ofere fermierilor stabilitate și siguranță financiară într-o perioadă dificilă,” a explicat Comisia Europeană.

Prin intermediul acestor mecanisme de sprijin, Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de a susține sectorul agricol, grav afectat de perturbările economice cauzate de război și de fluctuațiile pieței globale.

*Până la ora transmiterii acestei știri, nu există nicio informare oficială privind acordarea unui sprijin financiar similar și pentru fermierii români, la fel de afectați de importurile agro-alimentare din Ucraina.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button