X

Zi decisivă la Bruxelles. Ucraina, migrația și schimbările climatice, pe ordinea de zi a Consiliului European

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Liderii UE se reunesc la Bruxelles, în cadrul Consiliului European, pentru a discuta despre Ucraina, Orientul Mijlociu, competitivitate, migrație și afacerile externe.

Înaintea reuniunii Consiliului European, liderii UE și cei din regiunea Golfului au participat la primul summit UE-Consiliul de Cooperare al Golfului, care a aut loc la 16 octombrie 2024, a informat Consiliul European.

Ucraina

Potrivit sursei citate, liderii UE vor discuta despre războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. UE își exprimă angajamentul pentru o pace justă și de durată în Ucraina, bazată pe principiile Cartei ONU și ale dreptului internațional.

„În ceea ce privește sprijinul militar, liderii vor examina progresele înregistrate cu privire la furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană, muniții și rachete, precum și la măsurile de asistență din cadrul Instrumentului european pentru pace și la asistența bilaterală din partea statelor membre ale UE.

Pentru a ajuta Ucraina să se pregătească pentru iarnă și perioada ulterioară, liderii vor discuta despre modalitățile de consolidare a sectorului energetic al Ucrainei și a infrastructurii sale critice, care au fost ținta unor bombardamente persistente din partea Rusiei”, se precizează în comunicat.

Migrație

Liderii UE vor purta o discuție aprofundată privind migrația și vor face un bilanț al punerii în aplicare a abordării cuprinzătoare privind migrația, asupra căreia au convenit în cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului European din 9 februarie 2023. În acest context, ei se vor focaliza pe: acțiunea externă, consolidarea controlului frontierelor externe ale UE, sporirea numărului de returnări și accelerarea acestora, combaterea instrumentalizării migranților, a traficului de persoane și a introducerii ilegale de migranți.

Schimbări climatice și biodiversitate

Consiliul European va face bilanțul pregătirilor pentru reuniunea Conferinței ONU privind diversitatea biologică, programată a avea loc la Cali, în Columbia, în perioada 21 octombrie-1 noiembrie 2024, și pentru reuniunea Conferinței ONU privind schimbările climatice (COP29), care se va desfășura la Baku, în Azerbaidjan, în perioada 11-22 noiembrie 2024.

Orientul Mijlociu

Liderii UE vor discuta despre cele mai recente evoluții din Orientul Mijlociu, în special despre escaladarea dramatică a violenței în regiune.

Afaceri externe

În funcție de evenimente, liderii UE pot aborda chestiuni specifice de politică externă, inclusiv evoluțiile din Georgia, Republica Moldova, Venezuela și Sudan.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. În primul rând, ce caută subiectul Ucraina pe lista acestor așa ziși lideri ai UE, pentru că Ucraina nu e stat membru UE ??? În al doilea rand, Rusia nu e stat agresor în acest război, ci alianța NATO, care a încălcat principiile dreptului internațional și acționează ca forță agresoare împotriva Rusiei prin interpusi, în speța de față prin Ucraina. În al 3 lea rând, nu există schimbări climatice, ci agresiunea mediului prin sisteme ascunse de tip haarp și alte arme climatice folosite de țări agresoare, precum SUA, împotriva mediului, împotriva economiei, agriculturii și climei din Europa dar nu numai. Cerem acestei asa zise uniuni europene, uzurpatoare a drepturilor și a suveranității statelor naționale, să dea toate informațiile secrete despre acest subiect, pe care le deține și să nu mai cenzureze și să mai ascundă adevărul legat de acest război climatic al SUA și al elitelor globaliste împotriva Europei și a tarilor europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button