X

Să știm pe cine votăm: „Dreptul la Avort” văzut de Ciolacu, Geoană, Lasconi și Simion

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avocatul Peter Costea, de la Alianța Familiilor din România, a întocmit o serie-documentar despre ”dreptul la avort” văzut de candidații la alegerile prezidențiale.

1. Elena Lasconi

Fără progresista Lasconi la Cotroceni! 

Pro-elgibitista și pro-avortista Lasconi nu trebuie să fie votată de niciunul dintre creștinii României. Privind avortul, pe 3 septembrie dânsa remarca:

„Femeia este responsabilă de corpul ei. Eu nu sunt pentru avort ca și contracepție, adică avem nevoie și de educație, dar femeia poate să decidă că e vorba de corpul ei. Suntem în 2024, nu în comuna primitivă.”

De înțeles este că dna Lasconi nu respinge avortul în sine, ci doar «avortul ca formă de contracepție». Așa era pe vremea lui Ceaușescu și încă și astăzi în multe țări din lume. Avortul este o formă de prevenire a nașterii copiilor, o formulă desemnată să camufleze cruzimea și imoralitatea avortului în sine.

Lasconi promovează un drept la avort ca parte din dreptul mai larg – promovat de progresiști și neo-marxiști, ca ființele umane (în acest caz femeia) să dispună ce vor să facă cu corpul lor. Adică autonomia personală. Trupul îmi aparține – spune acest mod de gândire, și am dreptul să fac ce vreau cu el. Asta include nu doar avortul, ci și mutilarea genitală, mutilarea trupului (masectomie pentru tranziția sexuală), tatuare, eutanasie, schimbarea sexului. Și asta pe banii publici.

Fără Lasconi la Cotroceni!

2. Marcel Ciolacu

„Domnule Ciolacu, sunteți pentru ori împotriva dreptului la viață al copiilor nenăscuți”? Fără un președinte pro-avort la Cotroceni! Cazul dlui Ciolacu

Cu doua săptămâni în urmă am discutat despre pozițiile „foarte progresiste” ale dlui Geoană față de avort. Azi discut pozițiile „super pro-avort” ale dlui Ciolacu.

Cum menționam cu ceva timp în urmă, făcând parte dintr-o mișcare politică autentic conservatoare din România, pentru mine pozițiile candidaților privind valorile sunt o prioritate. La fel cum sunt și pentru mulți dintre voi.

La fel ca dl Geoană, privind avortul, dl Ciolacu este corigent. Grație eforturilor Alexandrei Nadane, unul dintre liderii mișcării pro-viață din România, sunt în măsură să vă informez și privind pozițiile asupra avortului ale dlui Ciolacu. Alexandra a urmărit afirmațiile despre avort al candidaților în ultimele două luni.

Aflăm, astfel, că dl Ciolacu, în emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai”, Gândul Live, din 27 august 2024, a răspuns următoarei întrebări:

„Pentru sau împotriva dreptului la avort în România?”

Marcel Ciolacu: „100% pentru. Fără discuție”.

Alexandra comenta, pe pagina ei de Facebook, următoarele: „Răspunsul [dlui Ciolacu] a fost așa de ferm, de parcă ar fi întrebat dacă este de acord cu faptul că un covrig are o gaură în mijloc. Greu să îți dai seama dacă a înțeles sau nu subtilitatea întrebării. În ambele cazuri, nu sună bine viitorul”.

Acesta este candidatul Ciolacu, cel care vrea să ne fie președinte, dar nu are curajul ori convingerea să afirme valoarea inestimabilă a copiilor nenăscuți, dreptul lor la viață. El este, așa cum scriam mai sus, „supra-progresist” privind avortul.

Dacă dl Ciolacu ar fi agreat să avem o discuție pe pagina mea de Facebook privind copiii nenăscuți, întrebarea mea ar fi fost „Sunteți pentru ori împotriva dreptului la viață al copiilor nenăscuți în România?”

O întrebare mai fundamentală ca asta nu există. O problemă de mai mare actualitate pentru România nu există. Un deziderat național mai important ca acesta nu poate exista.

Că dl Ciolacu e 100% pentru avort nu e de mirare. Învârtindu-se de mulți ani în cercurile „progresiste” ale socialiștilor europeni, dl Ciolacu a fost inevitabil infectat de „progresism”.

Fără progresistul Ciolacu la Cotroceni! Este de nepermis unui creștin să-l voteze pe dl Ciolacu sau oricare candidat care susține avortul și refuză să recunoască dreptul la viață al copiilor nenăscuți!

A celor creași, „țesuți în chip atât de fermecător și misterios” de Creatorul, de Cel care i-a dat și dlui Ciolacu viață!

Dl Ciolacu crede în „dreptul de anihilare a vieții”, dar nu în cel mai fundamental și primul drept cu care ne naștem: dreptul la viață.

3. Mircea Geoană

Fără un președinte pro-avort la Cotroceni! Cazul dlui Geoană

Făcând parte dintr-o mișcare politică autentic conservatoare din România, pentru mine pozițiile candidaților privind valorile sunt o prioritate.

În privința avortului, dl Geoană este corigent. Grație eforturilor Alexandrei Nadane, unul dintre liderii mișcării pro-viață din România, sunt în măsură să vă informez privind pozițiile pe tema avortului ale fiecărui candidat. Alexandra a urmărit afirmațiile despre avort al candidaților în ultima lună.

Aflăm, astfel, că dl Geoană a confirmat, în emisiunea „În fața ta”, Digi24, pe 14 septembrie următoarele: „Eu cred că dreptul femeii de a decide ce face cu viața ei… noi suntem în România, nu suntem în America. Noi am trăit în anii… eu sunt decrețel și eu. (…) Nu sunt confortabil deloc să spun unei femei că cineva, din orice motiv, poate dispune de corpul său și decizia sa suverană de a face ceea ce dorește acolo. Sunt foarte progresist aici”.

Acesta este candidatul Geoană, cel care vrea să ne fie președinte, dar nu are curajul ori convingerea să afirme valoarea inestimabilă a copiilor nenăscuți, dreptul lor la viață. El este, așa cum afirma pe 14 septembrie, „foarte progresist”.

Și nu e de mirare. Învârtindu-se de mulți ani în cercurile „progresiste” ale NATO, dl Geoană a fost inevitabil infectat de „progresism”.

Fără progresistul Geoană la Cotroceni! Este de nepermis ca un creștin să-l voteze pe dl Geoană sau oricare alt candidat care susține avortul și refuză să recunoască dreptul la viață al copiilor nenăscuți! A celor creați, „țesuți în chip atât de fermecător și misterios” de Creatorul, de cel care i-a dat și dlui Geoană viață!

Iată un globalist ipocrit! Dl Geoană crede în „suveranitatea” femeii de a decide ce face cu fetusul, dar nu crede în „suveranitatea” României.

4. George Simion

George Simion: „Nu sunt de acord cu dreptul la avort”

Continui discuția privind candidații la prezidențiale din perspectiva avortului. Până acum v-am informat despre pozițiile lui Geoană, Ciolacu și Lasconi. Astăzi prezint poziția lui George Simion.

Grație, la fel ca în cazurile celelalte, eforturilor Alexandrei Nadane, aflăm următoarele despre George Simion și avort.

George Simion a afirmat, pe 29 august 2024, ca răspuns la întrebarea unei jurnaliste, următoarele:

„Eu nu sunt de acord cu adăugarea printre drepturile fundamentale a dreptului la avort. Altfel, eu consider că este opțiunea fiecărei persoane de a decide. Las la latitudinea fiecăruia. Sigur că este o traumă prin care femeile trec și mi-aș dori să li se ofere consiliere psihologică și sprijin material, în caz că doresc să păstreze acel copil și să nu fie sub presiunea unui bărbat care să fie agresor sau a unei familii care le dă afară din casă dacă află că sunt însărcinate”.

Reacția Alexandrei la adresa lui Simion a fost următoarea: „Răspunsul arată că [Simion] a înțeles exact întrebarea și a răspuns clar. Tradus juridic înseamnă așa: sunt de acord cu legalitatea avortului, nu sunt de acord cu crearea „dreptului la avort”. Este singurul [dintre candidați] care vorbește despre unele dintre cauzele avortului și despre ideea de sprijin în situații de criză”.

Și eu interpretez la fel poziția lui Simion. România nu a decretat niciodată existența unui „drept” la avort. În decembrie 1989, „revoluționarii” au decretat că făptuirea avortului nu va mai fi penalizată, fără însă a decreta un „drept” la avort.

Răspunsul lui Simion îmi dă de înțeles că, personal, el este pro-viață și că, ajuns președinte, nu va crea un „drept” la avort în România.

Agreez, de asemenea, cu poziția lui, pe care am promovat-o și eu de 19 ani, că România trebuie să fie împânzită nu de clinici unde se fac avorturi, ci de centre de consiliere a femeilor însărcinate care să le convingă să nu facă avort și, în caz că nu doresc copilul, să îl ofere societății pentru adopție.

Poziția lui Simion este compatibilă și cu deciziile emise de CEDO până în prezent. Nici CEDO nu a decretat existența unui drept la avort în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, ceva ce dl Macron vrea să adauge.

În privința avortului, deci, dl Simion se poziționează clar diferit și la polul opus de ceilalți candidați cu șanse de a fi aleși.

Av. Peter Costea

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button