X

PSD face pact cu anti-românii: Grindeanu ar da postul de prim-ministru către UDMR

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Sorin Grindeanu a afirmat luni seara, la Antena 3, că exclude o viitoare alianță guvernamentală PSD-AUR, dar că, în schimb, ar fi posibilă o alianță cu UDMR.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat recent că dacă ar câștiga alegerile și ar ajunge președinte, funcția de prim-ministru ar trebui să ajungă la alt partid, pentru ca puterea să fie împărțită.

„Nu cred că s-a referit la Klaus Iohannis, nici la Nicolae Ciucă. Nu a dat un nume, a spus că el așa vede lucrurile, că puterea trebuie împărțită. Eu cred că este o abordare corectă, nu o să fie nimeni cu 50% la parlamentare, este evident că se va continua pe o alianță guvernamentală, nu știm dacă aceasta cu PNL”, a declarat Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă PSD are afinități cu AUR, Grindeanu a exclus această ipoteză. El a subliniat că mai degrabă vede o alianță cu UDMR.

„Exclus. A și declarat Marcel Ciolacu că nu vom face majorități cu AUR. Haideți să vedem, poate ajunge PSD-UDMR. E puțin, dar e de o majoritate. Rămâne să vedem rezultatul”, a mai afirmat Grindeanu.

Întrebat dacă, după alegeri, premierul va fi desemnat de la PNL, Sorin Grindeanu a răspuns: „sau de la UDMR. Eu cred că e important să vină și UDMR în această coaliție pentru că e nevoie de o coaliție mai largă în Parlament”.

Președintele UDMR și candidatul la prezidențiale al formațiunii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, la Palatul Victoria, că își dorește ca după alegerile parlamentare, să revină la guvernare, chiar și în condițiile în care ar însemna să stea din nou la masă cu cei de la PNL, care au decis ca UDMR să fie scoasă de la guvernare în 2023.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button