X

Trump s-a întâlnit cu Zelensky la New York: “Este nevoie de doi pentru un tango”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Trump s-a lăudat cu relații bune atât cu Zelensky, cât și cu Putin, la care Zelensky a răspuns că speră că relațiile dintre Ucraina și SUA se vor dovedi mai puternice decât cele cu Rusia. “Este nevoie de doi pentru un tango” a raspuns fostul presedinte Donald Trump, scrie Fox News.

Fostul președinte Donald Trump s-a întâlnit vineri cu președintele Ucrainei la Trump Tower din New York, spunând că are o „relație foarte bună” cu Volodymyr Zelensky.

„Este foarte important să ne împărtășim planul, toți pașii noștri cu privire la modul în care putem consolida Ucraina”, a spus Zelensky. El le-a explicat reporterilor că a decis să se întâlnească atât cu Trump, cât și cu vicepreședintele Kamala Harris, deoarece „după noiembrie, nu știm pe cine [vor decide] americanii să aleaga drept președinte”.

„Amândoi vrem să vedem acest sfârșit și amândoi vrem să vedem o înțelegere corectă. Și trebuie să fie corect. Și cred că asta se va întâmpla la momentul potrivit cred că se va întâmpla” a spus Trump dupa întâlnire

Nici Trump, nici Zelenskyy nu au explicat public detaliile unui potențial acord.

„Este o onoare să-l avem pe președinte cu noi și a trecut prin multe”, a spus Trump despre vizita lui Zelensky, spunând la un moment dat: „[Zelensky a] trecut prin iad, țara lui a trecut prin iad”.

Întâlnirea de la Trump Tower vine imediat după ce Zelensky s-a întâlnit cu Harris la Washington, DC

Harris și Zelenskyy au susținut joi un discurs comun la Casa Albă, unde ea a promis sprijin neclintit pentru efortul ucrainean și a criticat luarea în considerare a lui Trump de pacea negociată în detrimentul unor regiuni capturate ale țării.

Zelensky a afirmat vineri, după întâlnirea cu Trump, că fostul președinte împărtășește „opinia comună că războiul din Ucraina trebuie oprit”.

„Asta înseamna o sumă enormă”, a spus Trump vineri. „Vom avea o discuție și vom vedea cu ce putem veni”.

Un scurt schimb între cei doi lideri a evidențiat mizele mari ale invaziei ruse a Ucrainei și rolul SUA în încheierea conflictului.

“Avem o relație foarte bună. Am și o relație foarte bună, după cum știți, cu președintele Putin”, a spus Trump. „Și cred că dacă vom câștiga, vom rezolva [războiul] foarte repede”.

„Sper că avem relații mai bune între noi”, a intervenit Zelensky.

„Este nevoie de doi pentru a tango și o vom face  șivom avea – vom avea o întâlnire bună astăzi. Și cred că faptul că suntem chiar și astăzi împreună este un semn foarte bun.””, a răspuns Trump.

Întâlnirea de vineri a venit într-un moment crucial pentru Zelensky înaintea alegerilor din SUA din noiembrie. El a căutat săptămâna aceasta să convingă administrația Biden că țara sa poate în continuare să câștige războiul, atâta timp cât SUA și alte țări intensifică semnificativ și rapid asistența militară, scrie CNN

„Sper că vom avea o victorie bună, pentru că dacă cealaltă parte va câștiga, nu cred că veți avea victorii în nimic, să fiu sincer cu voi”, a spus Trump despre cursa dintre el și vicepreședintele Kamala Harris, candidatul democrat la președinție.

„Așadar, ne vom așeza pur și simplu să discutăm despre asta și, dacă avem o victorie, cred că cu mult înainte de mine, înainte de 20 ianuarie, înainte să preiau președinția – este 20 ianuarie – dar cu mult înainte de asta, Cred că putem găsi ceva care să fie bun pentru ambele părți. Este timpul”, a adăugat Trump. „Apropo, președintele (Zelensky) știe și asta. Vrea să facă ceva. El nu vrea să facă asta.”

Zelensky i-a mulțumit lui Trump pentru că a acceptat să se întâlnească cu el, amintindu-și cum au trecut cinci ani de la ultima lor întâlnire și a spus că crede că împărtășesc o părere comună că Putin trebuie oprit.

„Cred că avem o părere comună că războiul din Ucraina trebuie oprit, iar Putin nu poate câștiga, iar Ucraina trebuie să prevaleze și vreau să discut cu dumneavoastră detaliile despre asta”, a spus Zelensky.

Trump spune că „a învățat multe”, dar nu și-a schimbat viziunea asupra războiului dintre Rusia și Ucraina

După încheierea întâlnirii, Trump și Zelensky au apărut împreună la Fox News. Trump a reiterat că crede că o înțelegere echitabilă este posibilă și se poate face rapid, chiar dacă Zelensky a spus clar că consideră că trupele ruse trebuie să fie împinse până la capăt din Ucraina.

„Am învățat multe, dar cred că nu m-am schimbat din punctul de vedere că amândoi vrem să vedem acest sfârșit și amândoi vrem să vedem o afacere corectă. Și trebuie să fie corect și cred că asta se va întâmpla la momentul potrivit. Cred că se va întâmpla”, a declarat Trump la Fox News după întâlnire.

„Ar trebui să se oprească, iar președintele vrea să se oprească. Sunt sigur că președintele Putin vrea să se oprească și aceasta este o combinație bună. Deci, vrem să avem o înțelegere echitabilă pentru toată lumea”, a spus Trump.

Când a fost întrebat ce crede el ca fiind „corect”, Trump a spus că este „prea devreme pentru a spune asta”.

„Am propriile mele idei și sunt sigur că președintele are cu siguranță propriile lui idei. Dar trebuie să fie corect”, a spus Trump.

Zelensky a amintit cum Putin a invadat teritoriul ucrainean.

„Acest război nu ar trebui să înceapă și cred că problema că Putin a ucis atât de mulți oameni și, desigur, trebuie să facem totul pentru a-l presa să oprească acest război. El este pe teritoriul nostru. Asta e cel mai important. El se află pe teritoriul nostru și cum să oprim războiul pentru a-l presa pe cât posibil. Trebuie să o facem”, a spus Zelensky.

Trump a pus la îndoială cum Ucraina și-ar putea reconstrui și restaura orașele, spunând că „nu este posibil”.

„Apropo, trebuie să vii să ne vezi pe toți”, a spus Zelensky.

„O voi face”, a spus Trump. „Este o țară frumoasă.”

 

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button