X

Petrișor Peiu (AUR): ”Guvernul Ciolacu a emis o Ordonanță prin care se scutește pe sine însuși de obligația a mai aplica legea”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Petrișor Peiu, propunerea AUR pentru Ministerul Economiei Naţionale, vorbește despre erorile coaliției PSD-PNL care au dus la o datorie publică atât de mare și a unui deficit bugetar enorm.

”Dintre multele orori comise de către coaliția PSD-PNL, care ne-au adus în situația unei datorii publice de aproape 1000 de miliarde de lei și a unui deficit bugetar de peste 125 de miliarde de lei anul acesta, una le întrece pe toate. Guvernul Ciolacu a emis o Ordonanță prin care se scutește pe sine însuși de obligația a mai aplica legea.
Este vorba de OUG 112 din 23.09.2024 care, la articolul VIII, statuează că în 2024 nu se mai aplică articolul 25 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010. Articolul cu pricina obliga guvernul să „ia măsuri” pentru respectarea țintei anuale de deficit bugetar dacă , la execuția bugetară pentru primele 6 luni din an se constată că deficitul va depăși cu 0,5% din PIB ținta anuală.

Ei bine, guvernul nostru a constatat că deficitul bugetar de anul acesta nu mai poate fi 5%, tot guvernul și-a majorat, din pix, ținta de deficit la aproape 7% din PIB și, ulterior, a dat o ordonanță care îl scutește de obligația de a mai respecta ținta pe care însuși și-a impus-o inițial!
Ce mai contează legea, ce mai contează tratatele europene, ce mai contează rațiunea sau economia?

Nici cât negru sub unghie atunci când echipa Ciolacu-Ciucă vor să cheltuie zeci de miliarde de lei pentru alegerea lor și pentru bunăstarea lor și a familiilor și partidelor lor”, spune Petrișor Peiu.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button