X

Viitorul copiilor amanetat: Ciolacu și gașca PSD-PNL, împrumut de 5 MILIARDE de euro doar azi

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Azi a avut loc ședința CSAT, în care s-a discutat despre cum să ne băgăm în războiul din Ucraina, cum să strângem relațiile cu Moldova (pentru că pe președinte l-a apucat un patriotism turbat) și cum să mai cheltuim cu înzestrarea armatei. Adică toate trei într-un singur subiect, cu o singură idee fixă și războinică. După care și-au dat seama că mai au nevoie de ceva.

Ministerul Finanţelor, printr-o mişcare fulgerătoare, a împrumutat joi 5 miliarde de euro de pe piaţa internaţională prin vânzarea a trei tranşe de obligaţiuni, două în euro şi una în dolari

Ministerul de Finanțe a făcut azi cel mai mare împrumut, de 5 miliarde de euro într-o zi. În mai multe valute, un credit pe 7 ani, altul pe 20 de ani.

Desigur, faptul că un guvern se poate împrumuta cu câteva luni înainte de alegeri, pe o durată cât cinci mandate întregi ale guvernelor viitoare, e una din frumusețile democrației. Asta arată că suntem o mare familie și există continuitate: un guvern rostogolește datoriile celor dinainte, iar copiii le achită.

Tot interesant e că dobânda e variabilă și mascată într-o formulă de calcul greu de deslușit, care depinde de niște instrumente derivate create în lumea offshore a bancherilor internaționali. Practic, dobânda poate crește peste câțiva ani atât cât vor considera ei. Pardon, atât cât va fi pe piețele lor dereglementate, în spatele ușilor închise.

Așa cum ANPC a închis tot azi niște supermarketuri care vindeau țigări minorilor, nu cred că e normal ca băncile să dea împrumuturi țărilor cu clauze pe care șefii guvernului nu le înțeleg. Pe bune, stimați ziariști, lăsați media de la BAC, întrebați-l pe Ciolacu să explice ce e aia dobânda mid-swap… Dacă știe, îi iau un bax din pufuleții lui preferați.

E o întrebare infinit mai relevantă decât pier-pătratul Vioricăi. Deci puneți-i o întrebare: Tovarășe Marcel, cât e mid-swap-ul la creditul pe care l-ați semnat pentru noi și cât bănuiți că va fi în 2044?

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button