X

Românii se mai și întorc în țară: Elevi români din Franța, Anglia, Spania și Germania au revenit la școlile din România, în această toamnă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

La începutul acestui an școlar, doar la instituțiile școlare din județul Buzău au revenit 74 de elevi, fiind depuse cereri pentru echivalarea studiilor făcute în țări precum Anglia, Franța, Spania și Germania, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, la nivelul ISJ Buzău au fost depuse solicitări de echivalare a studiilor pentru 74 de elevi, 51 din ciclul primar, 17 din ciclul gimnazial şi 6 pentru ciclul liceal.

„Pentru anul şcolar curent, 2024-2025, au fost echivalate studiile (până în acest moment, septembrie 2024), pe formaţiuni de studiu, după cum urmează: Franţa (ciclul primar-10, ciclul gimnazial-1, ciclul liceal-1), Spania (ciclul primar-7, ciclul gimnazial-3, ciclul liceal-3), Anglia (ciclul primar- 18, ciclul gimnazial-6, ciclul liceal-1), Germania (ciclul primar-8, ciclul gimnazial-1), Italia (ciclul primar-3, ciclul gimnazial-1, ciclul liceal-1), SUA (ciclul primar-1, ciclul gimnazial-2), Belgia (ciclul gimnazial-3), Irlanda (ciclul primar-2), Cipru (ciclul primar-1), Elveţia (ciclul primar-1). Facem precizarea că echivalarea studiilor efectuate în străinătate de către elevii cetăţeni români se face de către o comisie constituită la nivelul Inspectoratului”, au transmis, pentru Agerpres, reprezentanţii ISJ.

Potrivit sursei citate, în anii şcolari precedenţi, cei mai mulţi dintre elevii români reveniţi în ţară au provenit din ţări precum Spania, Anglia, Franţa sau Italia.

„În anul şcolar 2022-2023 au revenit 126 de elevi din străinătate, cei mai mulţi din Spania, Italia şi Anglia. În anul şcolar 2023-2024 s-au reîntors în şcolile buzoiene 149 de copii, majoritatea din Anglia, Italia, Germania sau Franţa”, mai informează aceeaşi sursă.

Echivalarea se realizează la nivelul ultimei clase absolvite sau în curs de absolvire.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button