X

Sistemul toxic a trimis 4 candidați în lupta cu Simion: Lasconi, Geoană, Ciucă și Ciolacu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Alegerile prezidențiale din 2024 aduc în fața electoratului o confruntare între două lumi: pe de o parte, o alianță tacită între cei patru candidați ai sistemului toxic, iar pe de altă parte, George Simion, liderul AUR, care se poziționează ca unicul personaj antisistem ce vrea să schimbe regulile jocului politic. Sistemul pare să fi mobilizat toate resursele sale pentru a-l împiedica pe Simion să câștige, aruncând în luptă patru figuri politice bine conectate: Elena Lasconi, Mircea Geoană, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

Elena Lasconi – „alternativa” de fațadă

Elena Lasconi, fostă jurnalistă și actual primar al municipiului Câmpulung Muscel, este văzută ca o alternativă proaspătă și nonconformistă, însă mulți susțin că ascensiunea sa politică este de fapt susținută din umbră de aceleași forțe care controlează politica românească de ani de zile. Deși imaginea sa este una de luptătoare pentru cetățeni, criticii susțin că Lasconi nu reprezintă o amenințare reală pentru vechiul sistem, ci doar o mască nouă pentru a distrage atenția de la problemele reale.

Mircea Geoană – omul revigorat al sistemului

Mircea Geoană, fost candidat la prezidențiale în 2009 și actual secretar general adjunct al NATO, reprezintă aripa internațională și diplomatică a acestei lupte. Considerat cândva „președintele care a pierdut pe ultima sută de metri”, Geoană este resuscitat acum de către sistem pentru a oferi o față familiară, dar cu o tentă pro-occidentală puternică. Deși prezentat drept un profesionist serios pe plan extern, Geoană a fost mereu perceput ca parte a acelei elite politice care a stat la putere din umbră.

Nicolae Ciucă – generalul ascuns sub mantia civilă

Nicolae Ciucă, fost șef al Statului Major și premier al României, este candidatul militar transformat în politician, promovat intens de către structurile de forță. Cu o carieră de general și un stil rigid de conducere, Ciucă este un produs clar al sistemului. A fost impus în poziții de putere și acum este trimis să continue jocul celor care nu vor schimbări radicale. În ochii alegătorilor, Ciucă ar putea părea un om al ordinii, dar pentru mulți, el reprezintă continuitatea unei elite militare și birocratice care controlează România din umbră.

Marcel Ciolacu – liderul sistemului corupt

Marcel Ciolacu, liderul PSD și unul dintre principalii jucători politici din ultimii ani, este figura care simbolizează cel mai clar legătura dintre politica tradițională și corupția endemică a României. Sub conducerea sa, PSD a fost mereu la putere, fie direct, fie prin jocuri de culise, și a menținut controlul asupra resurselor și instituțiilor-cheie. Ciolacu este candidatul clasic al sistemului, care încearcă să se rebrănduiască, dar care, în realitate, nu aduce nimic nou.

George Simion – singurul care sfidează sistemul?

În opoziție directă cu acești patru candidați, George Simion, liderul AUR, se prezintă drept singurul care poate înfrunta sistemul toxic. Cu un mesaj naționalist, anti-corupție și anti-sistem, Simion atrage de partea sa o mare parte a electoratului dezamăgit de promisiunile false și de corupția omniprezentă. George Simion reprezintă pentru susținătorii săi o speranță de eliberare de sub jugul unui sistem care a distrus încrederea românilor în politică.

Întrebarea pe care și-o pun tot mai mulți români este: va reuși Simion să spargă zidurile acestui sistem toxic sau va fi doar o altă victimă a jocurilor de putere?

Cât despre votanți, se vor lăsa luați de proști, din nou, de către sistem, cu aceleași promisiuni demagogice, cu toate că vedem prea bine unde a dus țara camarila PSD-PNL-USR? Și vom vedea cu toții în ce hău ne aflăm acum, nu mai mult, decât după alegeri, când tot ce-a mai rămas în țară (Portul Constanța, Hidroelectrica, Tarom, Poșta Română, Salrom ș.a.) va fi vândut Bruxellesului, ca monedă de schimb pentru sprijinul acordat în alegeri pentru candidații sistemului!

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

4 comentarii

      1. atunci inseamna ca eu am fost trecut pe “lista cu copii obraznici” de catre domnii cu epoleti sau de furnizorul internetului, la care am abonament.

        pentru ca n-am putut accesa nici alte site-uri legate tot de Ortodoxie.

        scuze de deranj!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button