Aleksandar Vučić: Declarăm Kosovo zonă de protecție socială specială a Serbiei. Occidentul nu este interesat de soarta sârbilor

Author:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat astăzi, într-o adresă adresată publicului, că, din cauza atacului brutal asupra populației sârbe din Kosovo și Metohija, provincia autonomă Kosovo și Metohija va fi declarată zonă de protecție socială specială, care, a spus el, va garanta dreptul la sprijin financiar pentru șomeri și mulți alții.

„Aceasta se datorează faptului că această teroare are ca scop să îngreuneze viața oamenilor obișnuiți, sârbii din Kosovo și Metohija, și reprezintă colapsul lor economic și social și de aceea ne vom crește în mod dramatic și drastic sprijinul și asistența pentru populație”, anunţă Vučić.

El a precizat că pentru un grup de 5.000 de persoane care sunt șomeri, statul sârb va aloca lunar sprijin de 20.000 de dinari.

„Sunt investiții uriașe, vorbim de zeci de milioane de euro, ca să nu mai vorbim când se adună totul, va fi mult mai mult de o sută de milioane de euro”, a spus președintele.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a prezentat astăzi, în cadrul unui discurs adresat publicului la Palatul Serbiei, cererile și mișcările Serbiei în legătură cu situația din Kosovo și Metohija, împărțite în cinci zone, și a subliniat că o campanie diplomatică globală va fi lansată în acest scop și că va discuta până la sfârșitul lunii noiembrie cu 60 de lideri mondiali cărora le va prezenta șapte puncte necesare progresului în dialog.

„Solicităm revenirea la „Status Quo Ante” prin eliminarea consecințelor cheie ale acțiunilor unilaterale și necoordonate ale regimului Kurti, care este o condiție prealabilă necesară pentru progrese semnificative în procesul de dialog”, a spus Vučić.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat astăzi că politicienii și organele de stat ale țărilor Uniunii Europene și Americii nu sunt interesate de soarta copiilor sârbi de pe teritoriul Kosovo și Metohija și că acest lucru este cel mai bine ilustrat de relația dintre declarațiile politicienilor și instituțiilor străine când vine vorba de victimele sârbe și albaneze.

El a spus, la conferința de presă de la Palatul Serbiei, că au existat doar șase declarații ale oficialilor străini ca reacție la împușcarea a doi copii sârbi care urmau să primească un brad de Crăciun în Kosovo și un total de 7.600 de declarații ale oficialilor străini cu privire la uciderea unui ofițer de poliție în Banjska, care, conform niciunui act internațional, nu ar fi trebuit să fie acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X