X

Se întorc anii ’50? Elevii, chemați la școală în Săptămâna Patimilor. Când a stabilit Ligia Deca vacanța de primăvară în noul an școlar

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Educației, Ligia Deca, insistă să țină copiii departe de Biserică și în acest an școlar, programând vacanța de primăvară astfel încât elevii să fie chemați la școală în Săptămâna Patimilor, atunci când au loc Deniile.

Concret, în anul școlar 2024-2025, vacanța de primăvară este stabilită în perioada 18- 27 aprilie 2025, potrivit unui Ordin care a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Cum Sfintele Paști pică anul viitor în ziua de 20 aprilie– pentru ortodocşi şi pentru catolici- înseamnă că elevii au vacanță doar în Săptămâna Luminată, căci Vinerea Mare este prin lege zi nelucrătoare.

Prin urmare, elevii nu vor putea participa la Denii în Săptămâna Patimilor, o măsură demnă de ‘anii 50.

Reamintim că Ligia Deca a încercat să nu acorde vacanță în perioada Sărbătorilor Pascale nici în anul școlar 2023-2024, spunând că este vorba „despre egalitate de tratament între confesiuni.” Ulterior, după reacția publică și politică, Ligia Deca a acordat, totuși, vacanță de Paști.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

2 comentarii

  1. Deniile sunt seara. Incep in seara Duminicii Floriilor. Se pot duce, bineintles, sa si doreasca, la Denii. Chiar si cei care invata duoa-amiaza. Sa nu fim ipocriti! In anii ’50 nu stiu cum a fost, dar in anii ’80 se pare ca era la fel de monitorizata intrarea in biesrica – mai ales de Inviere, cand se mai tineau si Concerte, Petreceri dansante si – mai alws ! – CENACLURI!
    Altfel, daca exista o intentionalitate prohibitiva, sa-i fie DE CA P!

    1. Cine merge regulat la biserică știe că Deniile încep la ora 17 și, de regulă, cei care învață după-amiaza termină orele la 18 sau chiar 19. Nu știu câți copii și-ar mai dori sau ar mai fi în stare să ajungă seara la Denie, după orele de școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button