X

Climaticii religioși, ucenici ai „preotesei” Ursula von der Leyen. Printre ei, și episcopul ecumenist român, Siluan al Italiei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Semnând o declarație comună cu Marele Imam musulman al Indoneziei, papa Francisc a îndemnat la „unitate și armonie” interreligioasă, avertizând cu privire la „dezumanizare și schimbări climatice”, potrivit LifesiteNews, care titrează: „Papa Francisc și marele imam al Indoneziei au solicitat acțiuni interreligioase pentru lupta împotriva „schimbărilor climatice”.

În ultima sa zi în Indonezia, în cadrul călătoriei sale în Asia, papa Francisc s-a alăturat marelui imam Nasaruddin Umar la întâlnirea interreligioasă de la Moscheea Istiqlal din Jakarta, unde a participat la semnarea comună a unui document.

În declarație s-a cerut acțiuni comune între liderii religioși pentru a aborda „două crize grave: dezumanizarea și schimbările climatice”.

După ce a ascultat pasaje din Coran și din Evanghelie, Umar l-a primit cu căldură pe papă.

Teme referitoare la toleranță religioasa, armonie și coexistență pașnică au fost abordate de papă în Indonezia, unde s-a întâlnit cu lideri politici și religioși într-o serie de întruniri, atât publice, cât și private.

Vedeți și Papa Francisc a omis să facă semnul crucii și să invoce Sfânta Treime, pentru a oferi o „binecuvântare validă pentru toate religiile” – VIDEO

„Vă încurajez să continuați pe această cale astfel încât noi toți, împreună, cultivându-ne fiecare propria spiritualitate și practicându-ne religia, să mergem în căutarea lui Dumnezeu și să contribuim la construirea unor societăți deschise, bazate pe respect reciproc și iubire, capabile să protejeze oamenii împotriva rigidității, fundamentalismului și extremismului, care sunt întotdeauna periculoase și niciodată justificate”, a declart papa Francisc, în discursul său către liderii religioși.

Punctul culminant al evenimentului a fost semnarea comună a Declarației comune de la moscheea Istiqlal 2024, „Promovarea armoniei religioase de dragul umanității”.

Deși mai scurtă decât controversata declarație de la Abu Dhabi din 2019 privind fraternitatea din oameni, textul de la Istiqlal repetă elementele cheie din acea declarație.

Textul evidențiază problemele legate de „dezumanizare și schimbările climatice”, afirmând că „religia este adesea instrumentalizată” pentru promovarea violenței și războiului. În ceea ce privește schimbările climatice, textul susține că „exploatarea de către om a creației, casa noastră comună, a contribuit la schimbările climatice, ducând la diferite consecințe distructive precum dezastre naturale, încălzire globală și modele meteorologice imprevizibile. Această criză de mediu continuă a devenit un obstacol în calea coexistenței armonioase a popoarelor.”

Declarația face apel către liderii religioși să „coopereze în răspunsul la crizele menționate mai sus”.

Atât în declarația de la Abu Dhabi despre fraternitate (2019), cât și în enciclica Fratelli Tutti (2020), papa Francisc accentuează o trăsătură definitorie a domniei sale papale – și anume, o formă de „fraternitate” și „unitate” care păre divorțată de credința creștină. Textul de la Abu Dhabi a fost considerat drept o „răsturnare a doctrinei Evangheliei” prin promovarea egalității religiilor într-o formă de „fraternitate”. În mod similar, enciclica Fratelli Tutti a fost criticată de arhiepiscopul Carlo Maria Viganò ca promovând o formă „blasfematoare” de fraternitate fără Dumnezeu, precum și „indiferentismul religios”.

Și ortodocșii s-au rugat cu catolicii de „Ziua de rugăciune pentru mediu”, sărbătorită de reprezentanții cultelor creștine

De asemenea, duminica trecută a fost sărbătorită „Ziua de rugăciune pentru mediu”, la o mănăstire catolică de lângă Roma, printre invitați aflându-se Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, potrivit basilica.ro.

Reprezentanții fiecărui cult au rostit rugăciunile lor pentru mediu, după caracterul lor confesional, conform normelor respectate în „Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creștinilor”.

Momentul comun a avut loc la final, când fiecare participant a turnat apă la aceeași plantă de hibiscus (!?), specie care înflorește delicat și scurt, pentru o singură zi, scrie Basilica (semnele de exclamare și întrebare ne aparțin) – FOTO SUS.

Duminică s-au împlinit 35 de ani de la instituirea, la începutul Anului Bisericesc, a „Zilei de rugăciune pentru mediu” în Biserica Ortodoxă, la inițiativa Patriarhul Ecumenic Dimitrie I al Constantinopolului.

În mesaj transmis cu ocazia Zilei de rugăciune pentru mediu, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a avertizat că este nevoie de „o schimbare radicală de mentalitate la nivel global, de o revizuire substanțială a relației dintre omenire și natură”.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Observati ce infatisare dezgustatoare au aceste cuiburi pagane de draci?

    Sfintii Marturisitori ai secolului trecut (atat clerici, cat si mireni) aveau o infatisare, care iti aducea liniste, caldura si siguranta. Ei aveau acea infatisare demna si dupa ce au fost torturati cu munca fizica, frigul, foamea, setea si bataia, decenii intregi in puscarii.

    Iar aceste scursuri sataniste au stat toata viata lor in palate, cu mancare buna, neridicand un pai de jos…
    Asta se intampla cand faci toate abominatiile sataniste (hule si blasfemii continue, violuri de copii/dobitoace, canibalism, narcomanie s.a.); trupul reflecta sufletul lor de lepadaturi libidinoase.

    Comparati de ex. o poza a Sfantului Iustin Parvu (il rog sa ma ierte pentru asta) cu imaginea din articol si vedeti voi insiva ce vreau sa zic.

    Comparati poza Sfantului Tar Nicolae cu liderii politici din veemea lui si de astazi!

    Sufletul pravoslavnic infrumuseteaza trupul! Nu frumusetea aceea patimasa pe care o doreste lumea pagana, ci o frumusete aparte, care emana: simplitate, liniste si caldura, toate datorate dragostei fata de Adevaratul Dumnezeu In Treime Slavit si fata de PreaSfanta Sa Bisrica.

  2. Bine pt ipochimenii aia 2, ca poarta robele alea lungi care le ascund cozile, caci altfel toata lumea si-ar da seama ce dracovenii au in fatza!

  3. „Climatici”? Papa Francisc pe acolo mai promoveaza si valorile lbtgqmnpr+-!@#. Barbati „trans” spun ca abia Papa Francisc ii intelege si ii asculta si pe ei si pana sa vina el nu-i asculta nimeni.
    Daca ar fi doar cu subtilitatile climatice mai era cum mai era, ca si fiintele irationale din lume sufera prin caderea omului aveau o legatura si cu teologia crestina, dar de fiecare data cand umbla Papa Francisc pe undeva in ultimul timp toarna si la copacul Sodomei si face asta apropos de ce?

    https://www.lifesitenews.com/news/transgender-males-in-indonesia-praise-pope-francis-for-pro-lgbt-message/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button