X

Statistica neagră. Peste 234.000 de oi, înregistrate în 60 de exploatații cu focare de pestă. Aproape toate animalele au fost deja OMORÂTE de autorități

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Situația dramatică cu care se confruntă sectorul creșterii animalelor din România continuă, după mai bine de o lună de zile de când a fost confirmat primul focar de pestă la oi.

Potrivit informațiilor oficiale anunțate de autorități, în prezent, în țara noastră există 62 de focare de pestă, unde sunt înregistrate 234.088 de animale, din care 221.420 au fost deja ucise.

Iată statistica neagră anunțată de ANSVSA:

  • în județul Tulcea au fost confirmate 50 de focare în 10 localități din care: 7 în exploatații comerciale, 15 în exploatații comerciale de tip A și 28 în exploatații nonprofesionale cu un total de 511 de animale declarate în rapoartele de notificare-confirmare, respectiv un total de 202.953 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere;
  • în județul Constanța au fost confirmate 9 focare în 6 localități în exploatații non profesionale cu un total de 865 de animale declarate în rapoartele de notificare- confirmare, respectiv un total de 4.990 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere;
  • în județul Timiș au fost confirmate 2 focare într-o localitate din care: o exploatație comercială cu un total de 500 de animale declarate în raportul de notificare- confirmare, respectiv un total de 12.884 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere și o exploatație nonprofesională cu un total de 623 de animale declarate în raportul de notificare-confirmare;
  • în județul Ialomița a fost confirmat un focar într-o stână cu un total de 589 de animale declarate în raportul de notificare-confirmare, respectiv un total de 593 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere.

Discuții la Guvern

Luni, 2 septembrie, reprezentanții crescătorilor de animale s-au întâlnit cu premierul Ciolacu și cu ministrul Agriculturii.

La finalul discuțiilor, Guvernul a anunțat măsurile stabilite pentru combaterea pestei, se va interzice, pentru o perioadă de 30 de zile, la nivel național, mișcarea animalelor între ferme. Exporturile vor continua în această perioadă, mișcarea animalelor urmând să aibă loc pe culoare amenajate de autoritățile sanitar-veterinare și cu păstrarea regulii de testare a fiecărui animal.
Totodată, la nivelul ANSVSA vor continua discuțiile cu statele europene și non-europene care au relații contractuale cu România pentru menținerea exporturilor în condiții de siguranță. La solicitarea fermierilor, vor fi luate măsuri suplimentare de verificare sanitar-veterinară la frontiera cu Ucraina pentru a preîntâmpina posibila intrare în țară a animalelor bolnave.
De asemenea, președintele ANSVSA, secretarul de stat Alexandru Nicolae Bociu, se va deplasa în Timiș pentru a gestiona împreună cu medicii veterinari situația din acest județ provocată de apariția unor focare de pestă a rumegătoarelor mici.

Protestul ciobanilor. „După noi, urmați voi!”

Ciobanii din Timiș Timiș și Caraș-Severin au protestat, marți, față de decizia Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș de a ucide 600 de oi dintr-o fermă din localitate în care a fost depistată pesta micilor rumegătoare, anunță AgroTV.

Fermierii spun că măsura a fost luată fără a se face analize suplimentare, așa cum au solicitat crescătorii de ovine, ducând astfel la sacrificarea a mii de animale sănătoase. De asemenea, ciobanii spun că despăgubirile sunt insuficiente și că presiunea pusă de ANSVSA pe fermele locale le pune existența în pericol.

„Vă rog să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi. Nu ne interesează despăgubirile. Avem copii de crescut, ne-au blocat. La fermă a ieșit focar, nu am mutat animalele dintr-o exploatație în alta am stat în carantină 21 de zile, și apoi s-au găsit alte focare. Nu avem voie să vindem miei. Nu știm cât vom putea rezista. De la noi, veți urma voi”, a declarat pentru Antena 3 o femeie a cărei familie are o fermă de oi pusă în carantină și care s-a alăturat protestului din Clopodia al ciobanilor din județele Timiș și Caraș-Severin.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

  1. Au început cu Nicolae și Elena Ceaușescu, uciși de Crăciun, cu tinerii uciși de pe 21 până pe 25 decembrie 1989, apoi au continuat dsitrugerea a tot ceea ce există în această țară : moneda națională, industria, sistemul bancar, educația, sistemul de sănătate, agricultura, iar acum au ajuns la fermele și la stanele de oi ale ciobanilor și ale crescatorilor de animale. Ca să ne facem o idee despre ceea ce s-a întâmplat în România, trebuie să înțelegem că țara noastră devenise un stat suveran pe plan militar, după retragerea trupelor URSS de pe teritoriul României, pe plan politic, după alegerea lui Nicolae Ceaușescu, ca președinte în 1965 și pe plan economic, in aprilie 1989, după plata integrală a datoriei externe de către Nicolae Ceaușescu și că Ceaușescu construise o industrie și o economie performantă, care făcea o concurență serioasă sistemului capitalist și economiilor occidentale. Pentru ca amenințarea din partea României să fie și mai serioasă, trebuie spus că Ceaușescu intenționa să înființeze o bancă împreună cu China și Iranul în replica la FMI, să exploateze intensiv zacamintele de aur, de argint și de metale rare din munții Apuseni, care ar fi adus României un profit de 500 de miliarde de dolari până în 2040 și că economia și industria românească era o mașină de făcut bani, care băgase în sperieți occidentul. Toate astea au dus la decizia lichidarii lui Nicolae Ceaușescu și la planul de a distruge și de opri, de a pune stop economiei și industriei românești. Din păcate, toate aceste acțiuni și activități ostile împotriva României au avut loc și au fost posibile cu concursul poporului român, dezinformat și manipulat, scos în strada pentru a răsturna un regim naționalist și pentru a implementa programul de distrugere economică, socială și politică a României, program care se derulează fără încetare de 34 de ani și care ne ucide tot ceea ce există în această țară. După ce evreii sionisti Iliescu, Roman, Brucan au acaparat puterea, evreul Petre Roman a oprit industria românească și toate utilajele noi care fuseseră achiziționate de către statul român, în loc să fie puse în funcțiune, au fost aruncate și date la fier vechi, iar rezerva valutară a României, sumele datorate de către terți statului român, în valoare de 18 miliarde de dolari au fost furate de către aceștia. Acum planul și programul de distrugere este aproape de final, iar România a ajuns o epava, cu un statt capturat de către evrei care au drenat toată bogăția acestei țări către statul Israel, către străini, iar românii sunt slugi în propria lor țară și asistă neputincioși la distrugerea unui stat și a unei țări cu o istorie milenara și cu bogații date pe gratis evreilor și străinilor. .

  2. Sa observam cu totii ca masurile demonice si antiromanesti pe care le iau bestiile autohtone vin una dupa alta, la foc automat! Dupa macelul pensiilor romanilor amarati, a urmat imediat genocidul oilor si falimentarea crescatorilor de oi, practic distrugerea a doua categorii sociale importante din Romania! Nici turcii, austriecii sau comunistii nu si-au permis asemenea sacrilegii la adresa poporului roman, precum o fac bestiile si satanele astea cu zambetul pe buze, in timp ce sunt preocupate doar de campaniile lor electorale, unde nu conteaza cine si cum voteaza, ci cei care numara voturile, adica ei si securistii din spatele lor! Deoarece este binecunoscut potentialul exploziv al acestor 2 categorii sociale afectate in situatia unor revolte sau revolutie, mai ales in cazul pensionarilor(care nu-si mai pot cumpara nici de mancare, iar furia si frustrarea lor este maxima), ironia sortii(sau vointa Celui de Sus) ar fi ca o revolutie de amploare a romanilor sa izbucneasca chiar in preajma “alegerilor lor”, pt ca atunci mai toti dintre ei ar fi fara de scapare din mainile romanilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button