X

AUR, solidar cu ortodocșii români din Cernăuți, după confiscarea Capelei mitropoliților Bucovinei: Este un atac la memoria, cultura și credința românilor!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, și-a exprimat, miercuri, solidaritarea cu creștinii ortodocși români din Cernăuți.

Declarația a fost făcută în contextul în care autorităţile ucrainene au confiscat Capela Mitropolitană din Cernăuți.

„Îmi exprim solidaritatea cu preoții și credincioșii ortodocși români din Cernăuți, care au fost lipsiți abuziv de dreptul de a se ruga în Capela mitropoliților Bucovinei. Este un atac la memoria, cultura și credința românilor!

Fac apel la autoritățile române – președintele Iohannis, premierul Ciolacu, ministrul de Externe Odobescu – să intervină prompt!

Solicit preoților și credincioșilor români din Ucraina să se alăture Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina pentru a-și proteja credința și cultura.

Statul român trebuie să își asume obligația de a proteja nemijlocit și necondiționat drepturile și interesele tuturor românilor care trăiesc în afara granițelor țării.

Națiunea nu poate fi împărțită pe categorii, iar interesul autorităților pentru fiecare cetățean care își afirmă identitatea românească nu este un privilegiu, ci o datorie. Românii nu sunt cetățeni de rang inferior nicăieri în lume!”, a transmis, miercuri, pe Facebook, europarlamentarul Claudiu Târziu.

Tot miercuri, Patriarhia Română a luat act cu regret și întristare de situația Capelei Mitropolitane de la Cernăuți și solicită intervenția autorităților române, astfel încât românilor din Ucraina să li se respecte libertatea de a se ruga în limba română, potrivit unui punct de vedere transmis la solicitarea RostOnline.

Reamintim că, în luna august, Capela Mitropolitană din Cernăuți, construită în anul 1881 pentru a adăposti rămășițele pământești ale episcopilor și mitropoliților Bucovinei, a fost transferată către Biserica Ortodoxă a Ucrainei (PȚU), condusă de mitropolitul Epifanie.

În acest context, comunitatea românească din Ucraina solicită sprijinul autorităților române și ucrainene pentru salvarea Capelei Mitropolitane din Cernăuți.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button