X

Cenzură totală în Brazilia: regimul de stânga a interzis complet rețeaua X

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Curtea Supremă a Braziliei a confirmat luni hotărârii unuia dintre judecătorii săi de a suspenda reţeaua de socializare X pentru că a ignorat o serie de decizii judiciare legate de așa-zisă „luptă împotriva dezinformării”, notează AFP.

Reţeaua, proprietate a miliardarului american Elon Musk, a început să fie blocată în ţară la primele ore ale zilei de sâmbătă, la câteva ore după ce judecătorul Alexandre de Moraes a dispus suspendarea ei în termen 24 de ore.

Judecătorul Tribunalului federal suprem (STF se află în conflict cu miliardarul american pe tema limitelor libertăţii de exprimare.

Cinci magistraţi ai Curţii Supreme, printre care şi Moraes, au confirmat într-o şedinţă virtuală măsura luată vineri.

„Elon Musk şi-a demonstrat lipsa totală de respect pentru suveranitatea braziliană şi, în special, pentru puterea juridică, poziţionându-se ca o adevărată entitate supranaţională, imună la legile oricărei ţări”, a declarat judecătorul Moraes.

Acesta din urmă dăduse platformei 24 de ore, miercuri seară, pentru a desemna un reprezentant legal în ţară, sub pedeapsa blocării. După respingerea ultimatumului, el a decis „suspendarea imediată, completă şi integrală” a reţelei în Brazilia.

„Libertatea de exprimare este fundamentul democraţiei şi, în Brazilia, un pseudo-judecător neales este pe cale de a o distruge din motive politice”, a scris proprietarul platformei pe X (ex-Twitter).

„Libertatea de exprimare nu protejează împotriva încălcărilor repetate ale sistemului juridic”, a declarat luni judecătorul Flavio Dino, fost ministru al justiţiei sub preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva.

Suspendarea intervine cu puţin mai mult de o lună înaintea alegerilor municipale care vor permite să se măsoare raportul de forţe dintre tabăra preşedintelui de stânga Luiz Inacio Lula da Silva şi dreapta, care a făcut din Elon Musk campionul său.

Fosta reţea socială Twitter are în Brazilia 22 de milioane de abonaţi, potrivit estimării site-ului de specialitate DataReportal.

Acțiunile Braziliei vin în contextul tentativelor de cenzurare a rețelei Telegram în Europa și a rețelei X de către Comisia Europeană.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Un comentariu

  1. Ceea ce se întâmplă în Brazilia nu mă mai miră. Și acolo prostia este generalizată ca și în Europa globalistă. Păi CÂT de prost să fii să votezi un comunist corupt, proaspăt scos ilegal din pușcărie înainte de a-și ispăși pedeapsa, atunci când alternativa era un conservator de calibrul lui Trump iubitor de libertate și prosperitate? SAU… mergem pe ideea că alegerile au fost total compromise, că rezultatul votului este complet fals și că diktatura globalistă s-a instaurat în Brazilia.
    Ceea ce mă deranjează în toată această poveste este că nici măcar în presa independentă NU se spune tot adevărul. Problema REALĂ nu este că l-au interzis pe Elon Musk, problema reală este că dacă folosești un VPN pentru a ocoli sancțiunile poți fi amendat cu până la 9.000 de dolari PE ZI.
    ACEASTA ESTE DIKTATURA DRACONICĂ GLOBALISTĂ care se vrea introdusă și la noi.
    https://www.techradar.com/pro/vpn/vpn-usage-soars-in-brazil-after-the-ban-on-x-but-people-now-risk-huge-fines

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button