X

Ciolacu, supus visului woke al Ursulei von der Leyen privind paritatea de gen în CE

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR și liderul delegației partidului în Parlamentul European, critică aspru reacția obedientă a premierului Ciolacu în chestiunea propunerii pentru comisar european din partea României.

Declarația liderului AUR a fost făcută în contextul în care premierul României a cedat presiunii de la Bruxelles și a nominalizat o femeie, doar pentru că așa a solicitat șefa CE.

„Ursula von der Leyen a bătut din palme și Marcel Ciolacu a executat întocmai. Astfel caracterizez, pe scurt, atitudinea premierului în ceea ce privește nominalizarea reprezentantului României în Comisia Europeană.

Avem de-a face cu o gravă încălcare a suveranității statelor-membre, din partea doamnei von der Leyen, ale cărei presiuni asupra câtorva state, între care și România, de a nominaliza o femeie, sunt uluitoare.

Fiecare stat-membru are dreptul de a desemna pe oricine consideră potrivit; nicidecum sexul persoanei nu poate constitui cel mai relevant criteriu”, afirmă liderul delegației AUR în Parlamentul European.

„Pe de altă parte, reacția șefului Guvernului României, care a murmurat ceva de ochii opiniei publice, dar s-a conformat întocmai, este una de un servilism penibil. Nu pun în discuție calitățile profesionale ale Roxanei Mânzatu. Însă, în contextul de față, desemnarea acestei doamne a avut o singură justificare: faptul că este femeie, nimic altceva”, susține liderul AUR.

„Visul woke al Ursulei ca, în Comisia pe care o patronează, să existe așa-zisa paritate de gen, se pare că nu va fi atins. Însă, spre rușinea noastră, premierul României s-a prosternat. Spre lauda altora, alți șefi de guverne nu au avut această atitudine, ci una obiectivă, fundamentată.

Această obsesie a « cotelor de gen », ducând până la constrângerea unor state de a acționa într-un anumit sens, este nu doar una irațională și vădit nedemocratică, ci și distructivă”, mai declară Claudiu Târziu.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, într-o conferință de presă, că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu.

Şeful Executivului a mai spus că urmează să discute cu preşedinta Comisiei Europene, în perioada următoare, despre portofoliul de comisar ce va reveni ţării noastre.

Reamintim că imediat după întâlnirea cu Ursula von der Leyen, premierul Ciolacu a declarat că Victor Negrescu este nominalizarea din partea României pentru funcția de comisar european.

Mai mult, Marcel Ciolacu a susținut că nu se lasă influențat de solicitarea șefei CE privind paritatea de gen, așă că nu va propune o femeie doar pentru că așa i se cere.

Ursula von der Leyen a solicitat ca fiecare ţară să propună un bărbat şi o femeie pentru a ocupa funcţia de comisar european, în ideea de a asigura „paritatea de gen”, însă statele membre au ignorat până acum această solicitare. Se pare că nu și România.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button